Kokosový skopový kebab
Kulièky mletého skopového masa øádnì okoøenìné øímským kmínem, èerstvými bylinkami a citrónovou šávou, opeèené na grilu do zlatova a do køupava. Dobrý pøedkrm pro povzbuzení chuti, velmi populární mezi dìtmi.
4 porce 500 g libového skopového masa 1 lžíce rajèatového protlaku 3 lžíce sušeného kokosu 1 lžièka mletého øímského kmínu 2 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru 3 lžíce nakrájené èerstvé petržele 3 lžíce citrónové šávy èerstvì umletý èerný pepø
1. Pøedehøejte gril na støední teplotu.
2. Do velké misky dejte mleté skopové maso, rajèatový protlak, kokos, øímský kmín, koriandr, petržel, citrón nebo citrónovou šávu a podle chuti èerný pepø, øádnì promíchejte. Z této smìsi uhnìte kulièky velikosti vlašských oøechù a napichujte je na špejle lehce potøené olejem. Mezi kulièkami nechávejte mezery.
3. Za obèasného obracení grilujte asi 15 minut, než kulièky zhnìdnou a dobøe se propeèou.
Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti
|