Kokosový skopový kebab

Kulièky mletého skopového masa øádnì okoøenìné øímským kmínem, èerstvými bylinkami a citrónovou šávou, opeèené na grilu do zlatova a do køupava. Dobrý pøedkrm pro povzbuzení chuti, velmi populární mezi dìtmi.

4 porce
500 g libového skopového masa
1 lžíce rajèatového protlaku
3 lžíce sušeného kokosu
1 lžièka mletého øímského kmínu
2 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru
3 lžíce nakrájené èerstvé petržele
3 lžíce citrónové šávy
èerstvì umletý èerný pepø

1. Pøedehøejte gril na støední teplotu.

2. Do velké misky dejte mleté skopové maso, rajèatový protlak, kokos, øímský kmín, koriandr, petržel, citrón nebo citrónovou šávu a podle chuti èerný pepø, øádnì promíchejte. Z této smìsi uhnìte kulièky velikosti vlašských oøechù a napichujte je na špejle lehce potøené olejem. Mezi kulièkami nechávejte mezery.

3. Za obèasného obracení grilujte asi 15 minut, než kulièky zhnìdnou a dobøe se propeèou.


Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti