Smažené oplatky Poppadum

Tenké hladké oplatky, které se smaží do zlatova a do køupava. Podávají se jako pøíloha k jídlu, ale obzvláštì dobré jsou s chutney a raithami na podpoøení chuti k jídlu. Dají se koupit buï jako polotovar nebo jako hotové.

1 balíèek polotovaru oplatkù Poppadum
rostlinný olej na smažení

1. Na pánvi nebo v misce rozehøejte olej. Opatrnì smažte jeden oplatek za druhým. Když vložíte oplatek do oleje, mìlo by to zasyèet a oplatek by se mìl roztáhnout. Pokud tomu tak není, olej není dostateènì horký. Pár sekund smažte, dokud není oplatek do zlatova a do køupava. Vytáhnìte a nechte odkapat na savém papíru. Takto pokraèujte s dalšími oplatky. Ihned podávejte, dokud jsou oplatky ještì køupavé.


Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti