Mango krém

Smetanový dezert èerstvé chuti vyrobený z manga, citrónové šávy a smetany. Ideální zakonèení koøenného jídla.

4 porce
2 zralé manga nebo 400 g konzervovaného manga nakrájet na kousky
2 lžíce citrónové šávy
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce pískového cukru
na ozdobení plátky manga

1. Pokud používáte èerstvá manga, oloupejte je a dužinu nakrájejte na veliké kostky. Kousky manga a citrónovou šávu dejte do šlehaèe nebo mixeru a ušlehejte do hladka.

2. Smetanu a pískový cukr dejte do misky vhodné k míchání a šlehejte, dokud smìs nezhoustne natolik, že drží tvar. Mangové pyré nalijte na šlehaèku. Lžící pøendejte na misky. Ozdobte plátky manga a vychlaïte.


Zpět na: Dezerty