Dezerty

Indické dezerty jsou vìtšinou velice syté, sladké, jejich souèástí bývá mléko. V mnoha èástech Indie nelze kvùli velikému horku a nemožnosti chlazení mléko skladovat, takže se vyrábí jistý druh kondenzovaného mléka, a to tak, že se èerstvé mléko vaøí asi 1–1,5 hodiny dokud se jeho objem nesníží na jednu polovinu až jednu tøetinu. Toto kondenzované mléko lze skladovat bez chlazení. Pudinky pøipravené z tohoto mléka jsou základem mléèných souèástí rùzných diet. Pro urychlení pøípravy je možno použít sušené mléko v tìch receptech, ve kterých se požaduje pøevaøené mléko. Oblíbené pøíchutì pro rùzné dezerty jsou kardamom, pistácie, mandle a rùžový olej. Na závìr ostrého jídla mùžete podávat tøeba osvìžující plátky èerstvého ovoce, napøíklad mango, meloun, ananas, meruòky, nebo cokoli je zrovna k dispozici. Mùžete smíchat také nìkolik rùzných druhù ovoce a zlehka ozdobit citrónovou šávou.


Zpět na obsah