Gulab Jaman

Velmi sladké mléèné kulièky, které se smaží a podávají zalité teplým sirupem.

6 porcí
350 g cukru krystal
785 ml vody
6 kapek rùžového oleje
180 g nízkotuèného mléka v prášku
3 lžíce samokypøící mouky
3 lžièky semoliny
3 lžíce ghee
8 malých kardamomù, rozloupnout a rozdrtit semínka
mléko k promíchání
rostlinný olej na smažení

1. Cukr a vodu dejte do hrnce a na jemném ohni ohøejte dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a dvì až tøi minuty povaøte, dokud nevznikne sirup. Vmíchejte rùžový olej a odstavte.

2. Práškové mléko, mouku, semolinu, ghee a mletý kardamom dejte do misky. Pøidejte mléko a vytvoøte jemné tìsto. Vyválejte asi 20 kulièek o velikosti oøechu.

3. Ve woku nebo na hluboké pánvi rozehøejte olej a zlehka kulièky osmažte vždy po nìkolika naráz. Mìly by se smažit pomalu, trvá to asi 4 až 5 minut než lehce nabudou a osmaží se do èervenohnìda. Jakmile jsou hotové, nechte je odkapat a zalijte teplým sirupem. Podávejte pøi pokojové teplotì nebo o nìco teplejší.


Zpět na: Dezerty