Gulab Jaman
Velmi sladké mléèné kulièky, které se smaží a podávají zalité teplým sirupem.
6 porcí 350 g cukru krystal 785 ml vody 6 kapek rùžového oleje 180 g nízkotuèného mléka v prášku 3 lžíce samokypøící mouky 3 lžièky semoliny 3 lžíce ghee 8 malých kardamomù, rozloupnout a rozdrtit semínka mléko k promíchání rostlinný olej na smažení
1. Cukr a vodu dejte do hrnce a na jemném ohni ohøejte dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a dvì až tøi minuty povaøte, dokud nevznikne sirup. Vmíchejte rùžový olej a odstavte.
2. Práškové mléko, mouku, semolinu, ghee a mletý kardamom dejte do misky. Pøidejte mléko a vytvoøte jemné tìsto. Vyválejte asi 20 kulièek o velikosti oøechu.
3. Ve woku nebo na hluboké pánvi rozehøejte olej a zlehka kulièky osmažte vždy po nìkolika naráz. Mìly by se smažit pomalu, trvá to asi 4 až 5 minut než lehce nabudou a osmaží se do èervenohnìda. Jakmile jsou hotové, nechte je odkapat a zalijte teplým sirupem. Podávejte pøi pokojové teplotì nebo o nìco teplejší.
Zpět na: Dezerty
|