Zeleninové pakoris
Malé zeleninové kousky obalené tìstem a do køupava usmažené. Tyto smaženky jsou podobné jako japonská tempura.
6-8 porcí 150 g mouky gram (cizrna) pùl lžièky jedlé sody pùl lžièky mleté kurkumy pùl lžièky papriky pùl lžièky mletého koriandru ètvrt lžièky soli asi 250 ml vody rostlinný olej na smažení asi 1 kg rùzných druhù zeleniny, jako napøíklad brambory, kvìták, baklažán, èervená nebo zelená paprika, mrkev, tykev atd., nakrájet na kostky pøibližnì velikosti sousta
1. Mouku gram (cizrnu), jedlou sodu, kurkumu, papriku, koriandr a sùl dejte do misky a dobøe promíchejte. Postupnì pøilévejte vodu a smíchejte, až vznikne jemná hmota.
2. Ve velké pánvi rozpalte olej. Vhoïte do nìj kousíèek chleba, za 50 sekund poté co zhnìdne, má olej správnou teplotu. Nìkolik kouskù zeleniny osušte a namoète do tìsta. Smažte na rozpáleném oleji vždy pár kouskù naráz, asi pìt minut dokud nejsou dobøe propeèené a køupavé.
Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti
|