Polévka Mulligatawny
Hustá polévka ze zeleniny a skopového masa s pikantní ovocnou pøíchutí, kterou jí dodává curry, jablko a citrónová šáva. Je dostateènì vydatná na to, aby mohla být podávána jako hlavní jídlo. Mùžeme ji také rozøedit vodou èi mlékem a podávat jako pøedkrm.
4-6 porcí 30 g ghee nebo másla 2 najemno nakrájené cibule 2 najemno nakrájené mrkve 250 g mletého libového skopového nebo drùbežího masa 2 oloupaná a nakrájená velká rajèata 1 malé jablko, oloupané, s vykrojenými jádry, nakrájené 1-2 lžíce curry 1 litr hovìzího nebo drùbežího vývaru sùl èerstvì namletý èerný pepø 2 lžíce mouky gram (cizrny) 150 ml mléka nebo kokosového mléka 30 g vaøené rýže 1-2 lžíce citrónové šávy
1. Ghee nebo máslo rozehøejte ve velké pánvi a duste cibuli asi 5 minut než zmìkne. Pøidejte mrkev a skopové (nebo kuøecí) maso a poduste ještì asi 2 až 3 minuty dokud maso nezhnìdne. Obèas zamíchejte. Pøidejte rajèata, jablka a curry a nìkolik minut povaøte. Pøidejte vývar a koøení podle chuti. Pøikryjte a na mírném ohni povaøte asi 30 minut.
2. Sundejte hrnec z hoøáku a nechte zvolna zchládnout. Všechno vlijte do mixeru nebo šlehaèe a zpracujte, až dokud nevznikne jemná hladká smìs. Poté vše nalijte zpátky do pánve. Smíchejte dohromady mouku gram (cizrnu) a mléko a vmíchejte do polévky. Lehce povaøte dalších 5 minut. Vmíchejte uvaøenou rýži a citrónovou šávu, podle chuti pøidejte koøení a podávejte.
Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti
|