Skopové ve špenátové omáèce
Najemno nakrájené skopové pøipravované s rajským protlakem, èesnekem, chilli a dalším koøením, s najemno naøezaným špenátem, který se pøidává v závìreèné fázi pøípravy.
4 porce 6 velikých oloupaných a nahrubo nakrájených zralých rajèat 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru 3 najemno nasekané èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky 3 najemno nasekané stroužky èesneku sùl 500 g libového skopového nakrájeného na malé kousky ètvrt lžièky mletého øímského kmínu ètvrt lžièky mletého koriandru ètvrt lžièky mleté skoøice ètvrt lžièky drceného høebíèku ètvrt lžièky mango prášku ètvrt lžièky mleté kurkumy 1 kg najemno naøezaného èerstvého špenátu
1. Rajèata dejte do mixeru nebo šlehaèe a zpracujte do hladka.
2. Ve velké pevné pánvi rozehøejte olej, pøidejte zázvor, chilli, èesnek a sùl podle chuti. Za stálého míchání smažte asi 2 minuty. Pøidejte skopové a dobøe zamíchejte. Pøikryjte poklièkou a na mírném ohni duste asi 30-40 minut dokud maso nezmìkne.
3. Pøimíchejte rajèatový protlak a duste dalších 10 minut. Pøidejte øímský kmín, koriandr, skoøici, høebíèek, mango a kurkumu. Za obèasného míchání duste na mírném ohni asi 10 minut. Pøidejte špenát a duste 5 minut.
Zpět na: Masové curry
|