Skopové ve špenátové omáèce

Najemno nakrájené skopové pøipravované s rajským protlakem, èesnekem, chilli a dalším koøením, s najemno naøezaným špenátem, který se pøidává v závìreèné fázi pøípravy.

4 porce
6 velikých oloupaných a nahrubo nakrájených zralých rajèat
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru
3 najemno nasekané èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky
3 najemno nasekané stroužky èesneku
sùl
500 g libového skopového nakrájeného na malé kousky
ètvrt lžièky mletého øímského kmínu
ètvrt lžièky mletého koriandru
ètvrt lžièky mleté skoøice
ètvrt lžièky drceného høebíèku
ètvrt lžièky mango prášku
ètvrt lžièky mleté kurkumy
1 kg najemno naøezaného èerstvého špenátu

1. Rajèata dejte do mixeru nebo šlehaèe a zpracujte do hladka.

2. Ve velké pevné pánvi rozehøejte olej, pøidejte zázvor, chilli, èesnek a sùl podle chuti. Za stálého míchání smažte asi 2 minuty. Pøidejte skopové a dobøe zamíchejte. Pøikryjte poklièkou a na mírném ohni duste asi 30-40 minut dokud maso nezmìkne.

3. Pøimíchejte rajèatový protlak a duste dalších 10 minut. Pøidejte øímský kmín, koriandr, skoøici, høebíèek, mango a kurkumu. Za obèasného míchání duste na mírném ohni asi 10 minut. Pøidejte špenát a duste 5 minut.


Zpět na: Masové curry