Skopový kebab
Skopové kostky marinované v citrónové šávì, èesneku a koøení, nabodnuté na špejli a grilované, podávané s ostrou pikantní rajèatovou a cibulovou omáèkou.
6 porcí 1 kg libového skopového, nakrájeného na kostky asi 2,5 cm sùl 2 lžíce citrónové šávy 2 najemno nasekané stroužky èesneku 2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru 2 najemno nasekané èerstvé èervené chilli 1 lžièka garam masaly 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka mletého koriandru 1 lžièka mango prášku pùl lžièky kurkumy
Rajèatová cibulová omáèka 3 nahrubo nakrájené velké cibule 1 lžíce rostlinného oleje 2 najemno nasekané stroužky èesneku 2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru 2 najemno nasekané èervené nebo zelené chilli paprièky 3 velké nakrájené rajèata 1 lžièka garam masaly 1 lžièka øímského kmínu 1 lžièka mletého koriandru 1 lžièka mango prášku pùl lžièky mleté kurkumy 2 lžièky zrnek øímského kmínu 2-3 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru
1. Vemte skopové, podle chuti osolte, pøidejte citrónovou šávu, èesnek, zázvor, chilli, garam masalu, øímský kmín, mletý koriandr, mango prášek a kurkumy, všechno dejte do misky a dùkladnì promíchejte. Pøikryjte a nechte asi 2-3 hodiny marinovat.
2. Pøíprava omáèky: do mixeru nebo šlehaèe dejte cibuli a zpracujte, až se vytvoøí hladká pasta. Ve velké pevné pánvi rozehøejte olej, pøidejte èesnek, zázvor a chilli, na mírném ohni za stálého míchání smažte asi 1 minutu. Vmíchejte cibulovou pastu a duste asi 7-10 minut, dokud cibule nezmìkne a nezhnìdne. Pøidejte rajèata a vaøte dalších 10 minut dokud rajèata nezmìknou a nevytvoøí kaši. Pøidejte garam masalu, mletý øímský kmín, mletý koriandr, mango prášek, kurkumu, øímský kmín a èerstvý koriandr. Poduste dalších 5 minut.
3. Na 12 špejlí lehce potøených olejem napíchejte kousky skopového. Peète pod grilem roztopeným na støední teplotu asi 5-7 minut dokud maso není hotové. Podávejte v misce a omáèku buï pøelijte pøes kebab, nebo ji servírujte zvláš v misce.
Zpět na: Masové curry
|