Skopové Mogul

Skopová kýta peèená vcelku, marinovaná v pikantní rajèatové omáèce a poté v té samé omáèce uvaøená domìka.

6 porcí
15 g másla
750 g zralých rajèat, oloupaných a nakrájených na kousky
2-3 èerstvé, najemno nakrájené èervené nebo zelené chilli
2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru
4 stroužky najemno nasekaného èesneku
sùl
1 lžièka èerstvì umletého èerného pepøe
pùl lžièky mletého kardamomu
pùl lžièky mletého høebíèku
pùl lžièky mletého fenyklu
pùl lžièky mleté skoøice
pùl lžièky mleté pískavice
125 ml vody
4 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
1 lžíce nasekané èerstvé bazalky
2 lžíce nasekané èerstvé máty
1 lžièka nakrájeného èerstvého kopru
skopová kýta o váze asi 1,5 kg

1. Ve velkém hrnci rozpuste máslo, pøidejte rajèata, chilli, zázvor, èesnek a sùl podle chuti. Za stálého míchání vaøte na mírném ohni asi 15 minut dokud rajèata nezmìknou a nevytvoøí kaši.

2. Èerný pepø, kardamom, høebíèek, fenykl, skoøici, pískavici a vodu dejte do misky a dobøe promíchejte. Smìs koøení vmíchejte do kaše z rajèat, poté pøidejte koriandr, bazalku, mátu a kopr. Omáèku odstavte a nechte vychladnout. Skopové stehno dejte na sklenìnou nebo keramickou mísu na peèení, zalijte omáèkou, pøikryjte a nechte asi 15-20 hodin marinovat v lednièce.

3. Pøedehøejte troubu na 180°C. Mísu se skopovým odkryjte a v pøedehøáté troubì peète asi 2 hodiny, až maso zmìkne.


Zpět na: Masové curry