Skopové Mogul
Skopová kýta peèená vcelku, marinovaná v pikantní rajèatové omáèce a poté v té samé omáèce uvaøená domìka.
6 porcí 15 g másla 750 g zralých rajèat, oloupaných a nakrájených na kousky 2-3 èerstvé, najemno nakrájené èervené nebo zelené chilli 2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru 4 stroužky najemno nasekaného èesneku sùl 1 lžièka èerstvì umletého èerného pepøe pùl lžièky mletého kardamomu pùl lžièky mletého høebíèku pùl lžièky mletého fenyklu pùl lžièky mleté skoøice pùl lžièky mleté pískavice 125 ml vody 4 lžíce nasekaného èerstvého koriandru 1 lžíce nasekané èerstvé bazalky 2 lžíce nasekané èerstvé máty 1 lžièka nakrájeného èerstvého kopru skopová kýta o váze asi 1,5 kg
1. Ve velkém hrnci rozpuste máslo, pøidejte rajèata, chilli, zázvor, èesnek a sùl podle chuti. Za stálého míchání vaøte na mírném ohni asi 15 minut dokud rajèata nezmìknou a nevytvoøí kaši.
2. Èerný pepø, kardamom, høebíèek, fenykl, skoøici, pískavici a vodu dejte do misky a dobøe promíchejte. Smìs koøení vmíchejte do kaše z rajèat, poté pøidejte koriandr, bazalku, mátu a kopr. Omáèku odstavte a nechte vychladnout. Skopové stehno dejte na sklenìnou nebo keramickou mísu na peèení, zalijte omáèkou, pøikryjte a nechte asi 15-20 hodin marinovat v lednièce.
3. Pøedehøejte troubu na 180°C. Mísu se skopovým odkryjte a v pøedehøáté troubì peète asi 2 hodiny, až maso zmìkne.
Zpět na: Masové curry
|