Skopová korma

Lehké a jemné jídlo ze skopového masa marinovaného v jogurtu, èesneku a kurkumì, které je lehce upeèené s koøením, kokosem a velmi malým množstvím vody. Kormy jsou spíše aromatické než ostré, a mùžete je dìlat také z kuøecího nebo hovìzího masa.

4 porce
170 g bílého jogurtu
2 stroužky najemno nasekaného èesneku
2 lžièky kurkumy
500 g libového skopového masa nakrájeného na kousky
60 g ghee nebo másla
1 nakrájená cibule
2 lžíèky nasekaného èerstvého zázvoru
1 kousek skoøicové kùry
8-10 høebíèkù
5 celých naprasknutých kardamomù
1 lžièka mletého koriandru
1 lžièka mletého øímského kmínu
pùl lžièky mletého chilli
1 lžíce sušeného kokosu
sùl
asi 150 ml vody

1. Jogurt, èesnek a kurkumu dejte do misky a dobøe promíchejte. Pøidejte skopové maso a opìt zamíchejte. Zakryjte misku a nechat pøes noc v chladnu marinovat.

2. Na pánvi rozpuste máslo, pøidejte cibuli a 5 minut poduste domìka. Vmíchejte zázvor, kousek skoøice, høebíèky, kardamom, koriandr, øímský kmín a chilli. Vaøte 2-3 minuty.

3. Do pánve pøidejte skopové maso, marinádu, a zároveò také kokos a podle chuti sùl. Podlejte vodou a pøiveïte k varu. Pøikryjte tìsnì pøiléhající poklièkou a 40 minut lehce povaøte dokud není maso mìkké. Pokud je maso pøíliš suché, pøidejte bìhem vaøení o trochu více vody.


Zpět na: Masové curry