Skopová korma
Lehké a jemné jídlo ze skopového masa marinovaného v jogurtu, èesneku a kurkumì, které je lehce upeèené s koøením, kokosem a velmi malým množstvím vody. Kormy jsou spíše aromatické než ostré, a mùžete je dìlat také z kuøecího nebo hovìzího masa.
4 porce 170 g bílého jogurtu 2 stroužky najemno nasekaného èesneku 2 lžièky kurkumy 500 g libového skopového masa nakrájeného na kousky 60 g ghee nebo másla 1 nakrájená cibule 2 lžíèky nasekaného èerstvého zázvoru 1 kousek skoøicové kùry 8-10 høebíèkù 5 celých naprasknutých kardamomù 1 lžièka mletého koriandru 1 lžièka mletého øímského kmínu pùl lžièky mletého chilli 1 lžíce sušeného kokosu sùl asi 150 ml vody
1. Jogurt, èesnek a kurkumu dejte do misky a dobøe promíchejte. Pøidejte skopové maso a opìt zamíchejte. Zakryjte misku a nechat pøes noc v chladnu marinovat.
2. Na pánvi rozpuste máslo, pøidejte cibuli a 5 minut poduste domìka. Vmíchejte zázvor, kousek skoøice, høebíèky, kardamom, koriandr, øímský kmín a chilli. Vaøte 2-3 minuty.
3. Do pánve pøidejte skopové maso, marinádu, a zároveò také kokos a podle chuti sùl. Podlejte vodou a pøiveïte k varu. Pøikryjte tìsnì pøiléhající poklièkou a 40 minut lehce povaøte dokud není maso mìkké. Pokud je maso pøíliš suché, pøidejte bìhem vaøení o trochu více vody.
Zpět na: Masové curry
|