Skopové Balti
Skopové maso a cibule smažené na pánvi nebo v oválné indické míse (woku) spolu s celým i mletým koøením a se zeleninou. Pøidává se pikantní tomatový protlak a celá smìs se pozvolna vaøí a podává tìsnì po dodìlání ještì vøelá na pánvi.
4 porce
Omáèka Balti 2 lžíce rostlinného oleje 1 nakrájená cibule 2 stroužky najemno nasekaného èesneku 1 lžíce najemno nasekaného èerstvého zázvoru 2 nasekané èerstvé chilli 6 høebíèkù 2 rozdrcené kardamomy 2 lžièky mletého koriandru 1 lžièka papriky 1 lžièka mleté skoøice 1 lžièka mleté kurkumy pùl lžièky mletého øímského kmínu 225 g pokrájených sterilovaných brambor vèetnì šávy 300 ml zeleninového vývaru 1 lžíce citrónové šávy 2 lžíce rostlinného oleje 1 nakrájená cibule 500 g libového skopového masa nakrájeného na kostky 1 lžíce sušených drcených chilli pùl lžièky mletého muškátového oøíšku 1 lžièka fenyklových zrnek 1 lžièka semínek èerné cibule 1 èervená paprika, zbavená jadérek a nakrájená na ètvereèky 2,5 cm 2 støednì veliké brambory, nakrájené na kostièky asi 2,5 cm, pøedvaøené a poté osmažené na trošce oleje do zlatova 2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
1. Omáèka: do pánve dejte 2 lžièky oleje a zhruba 5 minut poduste cibuli, èesnek a zázvor. Pøidejte chilli a 2 minuty povaøte. Pøidejte høebíèek, kardamom, koriandr, papriku, skoøici, kurkumu a øímský kmín. Minutu povaøte. Vmíchejte rajèata, vývar a citrónovou šávu. Pøiveïte k varu. 30 minut bez poklièky pomalu vaøte. Oddìlejte z ohnì a dejte bokem.
2. Na pánvi nebo v indické misce (woku) rozpalte 2 lžièky oleje na vysokou teplotu. 2-3 minuty osmažte cibuli. Pøidejte sušené chilli, muškátový oøíšek, fenyklová semínka, semínka èerné cibule a èervenou papriku. 2-3 minuty poduste. Vlijte do pánve a 15 minut poduste na mírném ohni než kuøe zmìknì. Pøimíchejte brambory a èerstvý koriandr a 3-4 minuty prohøejte. Podávejte pøímo v pánvi.
Zpět na: Masové curry
|