Skopové Balti

Skopové maso a cibule smažené na pánvi nebo v oválné indické míse (woku) spolu s celým i mletým koøením a se zeleninou. Pøidává se pikantní tomatový protlak a celá smìs se pozvolna vaøí a podává tìsnì po dodìlání ještì vøelá na pánvi.

4 porce

Omáèka Balti
2 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
2 stroužky najemno nasekaného èesneku
1 lžíce najemno nasekaného èerstvého zázvoru
2 nasekané èerstvé chilli
6 høebíèkù
2 rozdrcené kardamomy
2 lžièky mletého koriandru
1 lžièka papriky
1 lžièka mleté skoøice
1 lžièka mleté kurkumy
pùl lžièky mletého øímského kmínu
225 g pokrájených sterilovaných brambor vèetnì šávy
300 ml zeleninového vývaru
1 lžíce citrónové šávy

2 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
500 g libového skopového masa nakrájeného na kostky
1 lžíce sušených drcených chilli
pùl lžièky mletého muškátového oøíšku
1 lžièka fenyklových zrnek
1 lžièka semínek èerné cibule
1 èervená paprika, zbavená jadérek a nakrájená na ètvereèky 2,5 cm
2 støednì veliké brambory, nakrájené na kostièky asi 2,5 cm, pøedvaøené a poté osmažené na trošce oleje do zlatova
2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru

1. Omáèka: do pánve dejte 2 lžièky oleje a zhruba 5 minut poduste cibuli, èesnek a zázvor. Pøidejte chilli a 2 minuty povaøte. Pøidejte høebíèek, kardamom, koriandr, papriku, skoøici, kurkumu a øímský kmín. Minutu povaøte. Vmíchejte rajèata, vývar a citrónovou šávu. Pøiveïte k varu. 30 minut bez poklièky pomalu vaøte. Oddìlejte z ohnì a dejte bokem.

2. Na pánvi nebo v indické misce (woku) rozpalte 2 lžièky oleje na vysokou teplotu. 2-3 minuty osmažte cibuli. Pøidejte sušené chilli, muškátový oøíšek, fenyklová semínka, semínka èerné cibule a èervenou papriku. 2-3 minuty poduste. Vlijte do pánve a 15 minut poduste na mírném ohni než kuøe zmìknì. Pøimíchejte brambory a èerstvý koriandr a 3-4 minuty prohøejte. Podávejte pøímo v pánvi.


Zpět na: Masové curry