Skopové Rogan Josh
Malé kostky skopového masa marinované v jogurtu a smažené s pikantní mandlovou pastou, curry a rajèaty. Syté jídlo s vynikající chutí.
4 porce 500 g libového skopového masa nakrájeného na kostky asi 2,5 cm 170 g bílého jogurtu
Pasta z koøení 1 lžíce nasekaného èerstvého zázvoru 4 stroužky èesneku ètvrt lžièky drceného muškátového oøíšku vìtší špetka drcených høebíèkù 10 zrnek èerného pepøe 60 g loupaných mandlí 2 lusky kardamomu
2 lžíce rostlinného oleje 1 nakrájená cibule pùl lžièky mleté kurkumy pùl lžièky chilli 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka papriky 1 lžièka mletého koriandru sùl 225 g nakrájených sterilovaných brambor vèetnì šávy
1. Dejte skopové do misky, zalijte jogurtem a dobøe promíchejte. Pøikryjte a nechte pøes noc na chladném místì.
2. Vemte palièku a hmoždíø nebo mixer a nadrte dohromady zázvor, èesnek, muškátový oøíšek, høebíèek, kulièky pepøe, mandle a kardamom, pøidejte trochu vody a vytvoøte pastu.
3. Na pánvi rozehøejte olej a osmažte cibuli asi 5 minut než zmìkne. Vmíchejte pastu z koøení a lehce 1 minutu povaøte. Pøidejte kurkumu, chilli, øímský kmín, papriku, koriandr a sùl a minutu povaøte. Pøidejte skopové, marinádu a rajèata. Dobøe zamíchejte.
4. Pøikryjte tìsnou poklièkou a na mírném ohni povaøte asi 40-50 minut dokud maso není mìkké a omáèka dostateènì hustá. Pokud se smìs bìhem vaøení zdá být pøíliš suchá, pøidejte trochu vody.
Zpět na: Masové curry
|