Skopové Rogan Josh

Malé kostky skopového masa marinované v jogurtu a smažené s pikantní mandlovou pastou, curry a rajèaty. Syté jídlo s vynikající chutí.

4 porce
500 g libového skopového masa nakrájeného na kostky asi 2,5 cm
170 g bílého jogurtu

Pasta z koøení
1 lžíce nasekaného èerstvého zázvoru
4 stroužky èesneku
ètvrt lžièky drceného muškátového oøíšku
vìtší špetka drcených høebíèkù
10 zrnek èerného pepøe
60 g loupaných mandlí
2 lusky kardamomu

2 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
pùl lžièky mleté kurkumy
pùl lžièky chilli
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka papriky
1 lžièka mletého koriandru
sùl
225 g nakrájených sterilovaných brambor vèetnì šávy

1. Dejte skopové do misky, zalijte jogurtem a dobøe promíchejte. Pøikryjte a nechte pøes noc na chladném místì.

2. Vemte palièku a hmoždíø nebo mixer a nadrte dohromady zázvor, èesnek, muškátový oøíšek, høebíèek, kulièky pepøe, mandle a kardamom, pøidejte trochu vody a vytvoøte pastu.

3. Na pánvi rozehøejte olej a osmažte cibuli asi 5 minut než zmìkne. Vmíchejte pastu z koøení a lehce 1 minutu povaøte. Pøidejte kurkumu, chilli, øímský kmín, papriku, koriandr a sùl a minutu povaøte. Pøidejte skopové, marinádu a rajèata. Dobøe zamíchejte.

4. Pøikryjte tìsnou poklièkou a na mírném ohni povaøte asi 40-50 minut dokud maso není mìkké a omáèka dostateènì hustá. Pokud se smìs bìhem vaøení zdá být pøíliš suchá, pøidejte trochu vody.


Zpět na: Masové curry