Skopové Pasanda
Skopové maso marinované v jogurtu a koøení a poté zlehka uvaøené domìka. Pøed dovaøením se vmíchává pasta z kešu oøíškù a sladká smetana. Hotová porce jídla se pokape citrónovou šávou a poklade plátky chilli.
4 porce 500 g libového skopového masa nakrájeného na proužky asi 2,5 cm silné 140 g bílého jogurtu 3-4 najemno nasekané stroužky èesneku 1 lžíce nasekaného èerstvého zázvoru 1 lžièka mletého koriandru 2 lžièky mletého øímského kmínu 1 lžièka garam masaly sùl 2 lžíce rostlinného oleje 1 nakrájená cibule 1 lžièka chilli 150 ml vody 4 lžíce oøíšku kešu, rozdrcených v hmoždíøi a rozmíchaných s trochou mléka na pastu 150 ml sladké smetany citrónová šáva 2 èerstvé najemno nakrájené zelené chilli paprièky zbavené semínek
1. Skopové, jogurt, èesnek, zázvor, koriandr, øímský kmín, garam masalu a trochu soli dejte do mísy a promíchejte. Pøikryjte a nechte asi 1-2 hodiny marinovat.
2. Rozehøejte na pánvi olej a poduste 5 minut cibuli dokud nezmìkne. Vmíchejte maso a marinádu a duste dokud maso nezaène hnìdnout. Pøilejte vodu. Pøikryjte a na mírném ohni vaøte asi 40-45 minut dokud maso nezmìkne.
3. Tìsnì pøed podáváním vmíchejte pastu z kešu oøíškù a sladkou smetanuu a lehce zahøejte, nevaøte. Pokapejte citrónovou šávou a posypejte nakrájenými chilli paprièkami.
Zpět na: Masové curry
|