Skopové Pasanda

Skopové maso marinované v jogurtu a koøení a poté zlehka uvaøené domìka. Pøed dovaøením se vmíchává pasta z kešu oøíškù a sladká smetana. Hotová porce jídla se pokape citrónovou šávou a poklade plátky chilli.

4 porce
500 g libového skopového masa nakrájeného na proužky asi 2,5 cm silné
140 g bílého jogurtu
3-4 najemno nasekané stroužky èesneku
1 lžíce nasekaného èerstvého zázvoru
1 lžièka mletého koriandru
2 lžièky mletého øímského kmínu
1 lžièka garam masaly
sùl
2 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
1 lžièka chilli
150 ml vody
4 lžíce oøíšku kešu, rozdrcených v hmoždíøi a rozmíchaných s trochou mléka na pastu
150 ml sladké smetany
citrónová šáva
2 èerstvé najemno nakrájené zelené chilli paprièky zbavené semínek

1. Skopové, jogurt, èesnek, zázvor, koriandr, øímský kmín, garam masalu a trochu soli dejte do mísy a promíchejte. Pøikryjte a nechte asi 1-2 hodiny marinovat.

2. Rozehøejte na pánvi olej a poduste 5 minut cibuli dokud nezmìkne. Vmíchejte maso a marinádu a duste dokud maso nezaène hnìdnout. Pøilejte vodu. Pøikryjte a na mírném ohni vaøte asi 40-45 minut dokud maso nezmìkne.

3. Tìsnì pøed podáváním vmíchejte pastu z kešu oøíškù a sladkou smetanuu a lehce zahøejte, nevaøte. Pokapejte citrónovou šávou a posypejte nakrájenými chilli paprièkami.


Zpět na: Masové curry