Skopové na kardamomu

Libové skopové nakrájené na kousky, mrkev a cibule s koøení, chilli pastou a kokosovým mlékem.

4 porce
2 lžíce rostlinného oleje
3 mrkve nakrájené na koleèka
3 cibule nakrájené na koleèka
750 g libového skopového nakrájeného na kousky
1 lžíce mouky
1 rozdrobený bobkový list
1 lžièka mletého cardamomu
2 lžièky mletého øímského kmínu
1 lžièka chilli pasty (sambal oelek)
250 ml kokosového mléka
èerstvì namletý èerný pepø

1. Pøedehøejte troubu na 150°C (nízká teplota). Na velké pánvi rozehøejte olej a poduste mrkev a cibuli asi 5 minut dokud cibule nezmìkne. Dejte do vìtšího kastrùlku.

2. Skopové obalte v mouce a oklepejte. Dejte maso do pánve a narychlo osmažte pøi vysoké teplotì asi 5 minut dokud maso nezhnìdne po obou stranách. Pøendejte maso do kastrùlku k mrkvi a cibuli.

3. Do kastrùlku pøidejte bobkový list, kardamom, øímský kmín, chilli pastu (sambal oelek) a kokosové mléko a dobøe promíchejte. V pøedehøáté troubì peète asi 1,5-2 hodiny dokud maso nezmìkne. Podle chuti pøidejte èerný pepø.


Zpět na: Masové curry