Skopové na kardamomu
Libové skopové nakrájené na kousky, mrkev a cibule s koøení, chilli pastou a kokosovým mlékem.
4 porce 2 lžíce rostlinného oleje 3 mrkve nakrájené na koleèka 3 cibule nakrájené na koleèka 750 g libového skopového nakrájeného na kousky 1 lžíce mouky 1 rozdrobený bobkový list 1 lžièka mletého cardamomu 2 lžièky mletého øímského kmínu 1 lžièka chilli pasty (sambal oelek) 250 ml kokosového mléka èerstvì namletý èerný pepø
1. Pøedehøejte troubu na 150°C (nízká teplota). Na velké pánvi rozehøejte olej a poduste mrkev a cibuli asi 5 minut dokud cibule nezmìkne. Dejte do vìtšího kastrùlku.
2. Skopové obalte v mouce a oklepejte. Dejte maso do pánve a narychlo osmažte pøi vysoké teplotì asi 5 minut dokud maso nezhnìdne po obou stranách. Pøendejte maso do kastrùlku k mrkvi a cibuli.
3. Do kastrùlku pøidejte bobkový list, kardamom, øímský kmín, chilli pastu (sambal oelek) a kokosové mléko a dobøe promíchejte. V pøedehøáté troubì peète asi 1,5-2 hodiny dokud maso nezmìkne. Podle chuti pøidejte èerný pepø.
Zpět na: Masové curry
|