Masový kebab s jogurtem

Krokety z mletého masa a koøení, smetany a vajíèka, smažené a podávané s jogurtovou omáèkou a ozdobené koøením.

4-6 porcí

Masový kebab
750 g skopového, hovìzího nebo kuøecího mletého masa
ètvrt lžièky mletého høebíèku
ètvrt lžièky mleté skoøice
ètvrt lžièky mletého kardamomu
ètvrt lžièky mletého muškátového oøíšku
pùl lžièky mletého øímského kmínu
pùl lžièky mletého koriandru
pùl lžièky mango prášku
pùl lžièky papriky
pùl lžièky mletého zázvoru
sùl
125 ml sladké smetany
1 vejce
2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
rostlinný olej na smažení
170 g bílého jogurtu
60 ml vody

Koøení na ozdobu
ètvrt lžièky mango prášku
ètvrt lžièky papriky
ètvrt lžièky práškového cukru
ètvrt lžièky èerné soli
sùl
1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru

1. Do misky dejte mleté maso, høebíèek, skoøici, kardamom, muškátový oøíšek, øímský kmín, mletý koriandr, mango prášek, papriku, zázvor a podle chuti sùl a dobøe promiste. Po jedné lžièce pøidávejte smetanu a pokaždé dobøe promiste. Do masové smìsi rozklepnìte jedno vejce a hnìte o nìkolik minut déle. Nechte 15 minut odstát. Pøidejte èerstvý koriandr a znovu dobøe promiste. Berte masovou smìs po malých kouscích a vytvoøte oválné kebaby, což jsou placky asi 5 cm široké.

2. Dejte kebaby na paøící sítko do hrnce s trochou vody a vaøte v páøe asi 15-25 minut. Hotové kebaby vytáhnìte a odložte.

3. V hluboké pevné pánvi rozehøejte asi 2,5 cm oleje a rychle opeète kebaby do zlatova. Vytáhnìte je do servírovacích misek, odstavte a udržujte teplé.

4. Do misky dejte jogurt a vodu a mixujte dohladka. Jogurtovou smìs nalijte na kebaby.

5. Pro ozdobení smíchejte mango prášek, papriku, cukr, èernou a bílou sùl. Touto smìsí a èerstým koriandrem kebaby posypejte.


Zpět na: Masové curry