Masový kebab s jogurtem
Krokety z mletého masa a koøení, smetany a vajíèka, smažené a podávané s jogurtovou omáèkou a ozdobené koøením.
4-6 porcí
Masový kebab 750 g skopového, hovìzího nebo kuøecího mletého masa ètvrt lžièky mletého høebíèku ètvrt lžièky mleté skoøice ètvrt lžièky mletého kardamomu ètvrt lžièky mletého muškátového oøíšku pùl lžièky mletého øímského kmínu pùl lžièky mletého koriandru pùl lžièky mango prášku pùl lžièky papriky pùl lžièky mletého zázvoru sùl 125 ml sladké smetany 1 vejce 2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru rostlinný olej na smažení 170 g bílého jogurtu 60 ml vody
Koøení na ozdobu ètvrt lžièky mango prášku ètvrt lžièky papriky ètvrt lžièky práškového cukru ètvrt lžièky èerné soli sùl 1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
1. Do misky dejte mleté maso, høebíèek, skoøici, kardamom, muškátový oøíšek, øímský kmín, mletý koriandr, mango prášek, papriku, zázvor a podle chuti sùl a dobøe promiste. Po jedné lžièce pøidávejte smetanu a pokaždé dobøe promiste. Do masové smìsi rozklepnìte jedno vejce a hnìte o nìkolik minut déle. Nechte 15 minut odstát. Pøidejte èerstvý koriandr a znovu dobøe promiste. Berte masovou smìs po malých kouscích a vytvoøte oválné kebaby, což jsou placky asi 5 cm široké.
2. Dejte kebaby na paøící sítko do hrnce s trochou vody a vaøte v páøe asi 15-25 minut. Hotové kebaby vytáhnìte a odložte.
3. V hluboké pevné pánvi rozehøejte asi 2,5 cm oleje a rychle opeète kebaby do zlatova. Vytáhnìte je do servírovacích misek, odstavte a udržujte teplé.
4. Do misky dejte jogurt a vodu a mixujte dohladka. Jogurtovou smìs nalijte na kebaby.
5. Pro ozdobení smíchejte mango prášek, papriku, cukr, èernou a bílou sùl. Touto smìsí a èerstým koriandrem kebaby posypejte.
Zpět na: Masové curry
|