Plátky Tandoori s mátou

Skopové kotlety rozkrojené na tøi èásti a marinované v koøenìném jogurtu, poté upeèené v troubì a pøed podáváním posypané nasekanou èerstvou mátou.

4 porce
8 skopových kotlet, každá rozkrojená na 3 kusy
2 lžíce nasekané èerstvé máty

Marináda Tandoori
170 g bílého jogurtu
1 lžíce mletého øímského kmínu
1 lžíce mletého koriandru
2 lžíce curry
èerstvì umletý èerný pepø

1. Pøíprava marinády: do misky dejte jogurt, øímský kmín, koriandr, curry a podle chuti èerný pepø a dobøe smíchejte. Pøidejte kousky skopového a protøepejte, aby se maso obalilo smìsí koøení. Pøikryjte a odstavte do lednièky na 1-2 hodiny, nebo ještì lépe pøes noc.

2. Pøedehøejte troubu na 180°C (mírný stupeò).

3. Do pekáèe dáme rošt, naskládáme na nìj maso a peèeme asi 40 minut v pøedehøáté troubì, dokud maso nezmìkne. Obracíme každých 15 minut.


Zpět na: Masové curry