Plátky Tandoori s mátou
Skopové kotlety rozkrojené na tøi èásti a marinované v koøenìném jogurtu, poté upeèené v troubì a pøed podáváním posypané nasekanou èerstvou mátou.
4 porce 8 skopových kotlet, každá rozkrojená na 3 kusy 2 lžíce nasekané èerstvé máty
Marináda Tandoori 170 g bílého jogurtu 1 lžíce mletého øímského kmínu 1 lžíce mletého koriandru 2 lžíce curry èerstvì umletý èerný pepø
1. Pøíprava marinády: do misky dejte jogurt, øímský kmín, koriandr, curry a podle chuti èerný pepø a dobøe smíchejte. Pøidejte kousky skopového a protøepejte, aby se maso obalilo smìsí koøení. Pøikryjte a odstavte do lednièky na 1-2 hodiny, nebo ještì lépe pøes noc.
2. Pøedehøejte troubu na 180°C (mírný stupeò).
3. Do pekáèe dáme rošt, naskládáme na nìj maso a peèeme asi 40 minut v pøedehøáté troubì, dokud maso nezmìkne. Obracíme každých 15 minut.
Zpět na: Masové curry
|