Vepøové vindaloo
Na jídla z vepøového masa narazíte v Indii velmi zøídka, toto je ovšem velmi známý pokrm, který je velmi ostrý a pikantní. Mìl by se podávat s jogurtem nebo raithou.
6 porcí 1 kg libového vepøového masa nakrájeného na kostièky 2 nakrájené cibule 2 utøené stroužky èesneku 400 g sterilovaných rajèat, zbavených jader a nakrájených 2 lžièky mletého øímského kmínu 2 lžièky hoøèièných semínek 2 lžièky mleté skoøice 1 lžièka mleté kurkumy 1-2 lžièky chilli pasty (sambal oelek) 60 ml bílého octa 1 lžíce hnìdého cukru 3 lžíce bílého jogurtu 2 lžièky citrónové šávy èerstvì umletý èerný pepø 500 ml kuøecího vývaru 2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
1. Do sklenìné nebo keramické misky dejte vepøové maso, cibuli, èesnek, rajèata, øímský kmín, hoøèièná semínka, skoøici, kurkumu, chilli pastu (sambal oelek), ocet, cukr, jogurt, citrónovou šávu a podle chuti èerný pepø, dobøe promíchejte. Misku pøikryjte a v lednièce marinujte nejménì 3 hodiny.
2. Vepøovou smìs pøendejte do velké pánve, pøilejte vývar a pøiveïte k varu. Pøikryjte a za obèasného míchání pozvolna vaøte asi 1 hodinu dokud není maso mìkké. Tìsnì pøed podáváním pøidejte koriandr.
Zpět na: Masové curry
|