Vepøové vindaloo

Na jídla z vepøového masa narazíte v Indii velmi zøídka, toto je ovšem velmi známý pokrm, který je velmi ostrý a pikantní. Mìl by se podávat s jogurtem nebo raithou.

6 porcí
1 kg libového vepøového masa nakrájeného na kostièky
2 nakrájené cibule
2 utøené stroužky èesneku
400 g sterilovaných rajèat, zbavených jader a nakrájených
2 lžièky mletého øímského kmínu
2 lžièky hoøèièných semínek
2 lžièky mleté skoøice
1 lžièka mleté kurkumy
1-2 lžièky chilli pasty (sambal oelek)
60 ml bílého octa
1 lžíce hnìdého cukru
3 lžíce bílého jogurtu
2 lžièky citrónové šávy
èerstvì umletý èerný pepø
500 ml kuøecího vývaru
2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru

1. Do sklenìné nebo keramické misky dejte vepøové maso, cibuli, èesnek, rajèata, øímský kmín, hoøèièná semínka, skoøici, kurkumu, chilli pastu (sambal oelek), ocet, cukr, jogurt, citrónovou šávu a podle chuti èerný pepø, dobøe promíchejte. Misku pøikryjte a v lednièce marinujte nejménì 3 hodiny.

2. Vepøovou smìs pøendejte do velké pánve, pøilejte vývar a pøiveïte k varu. Pøikryjte a za obèasného míchání pozvolna vaøte asi 1 hodinu dokud není maso mìkké. Tìsnì pøed podáváním pøidejte koriandr.


Zpět na: Masové curry