Suché hovìzí curry
Ostré pikantní hovìzí curry, pøipravované s minimálním množstvím vody. Výsledkem je tedy "suchý" pokrm. Je to tradièní typ curry, pøi jeho pøípravì je možno použít jakékoliv maso nakrájené na kousky, napøíklad skopové, vepøové i drùbeží. Použitému typu masa je pouze zapotøebí pøizpùsobit délku pøípravy.
4 porce 60 g ghee nebo másla 500 g dušeného hovìzího masa nakrájeného na kousky 1 nakrájená velká cibule 2 èerstvì nakrájené èervené chilli 2 utøené stroužky èesneku 1 lžièka mletého koriandru 1 lžièka práškového šafránu 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka semínek èerné hoøèice 1 lžíce garam masaly 125 ml vody 2 velká oloupaná a nakrájená rajèata 2 lístky curry (není nutné) 1 malý kousek skoøicové kùry 3 lžíce bílého jogurtu
1. Pøíprava curry: na veliké pánvi rozpuste 45 ghee nebo másla postupnì poduste všechno maso, dokud není po obou stranách hnìdé. Vyndejte z pánve a odstavte.
2. V pánvi rozpuse zbytek ghee èi másla, pøidejte cibuli a chilli a 4-5 minut poduste do zlatova. Pøimíchejte èesnek, koriandr, šafrán, øímský kmín, hoøèièná semínka, polovinu garam masaly a ještì minutu poduste.
3. Do hrnce pøilejte vodu, pøidejte rajèata, lístky curry a kousek skoøice a pøiveïte k varu. Zmírnìte oheò, vrate do pánve maso, pøikryjte a na mírném ohni duste 1,5 hodiny dokud maso nezmìkne.
4. Oddìlejte pánev z ohnì, pøimíchejte zbývající garam masalu a jogurt. Dejte pánev zpìt na oheò a 5 minut poduste. Pokud jste používali skoøicovou kùru a lístky curry, pøed podáváním je vyndejte.
Zpět na: Masové curry
|