Suché hovìzí curry

Ostré pikantní hovìzí curry, pøipravované s minimálním množstvím vody. Výsledkem je tedy "suchý" pokrm. Je to tradièní typ curry, pøi jeho pøípravì je možno použít jakékoliv maso nakrájené na kousky, napøíklad skopové, vepøové i drùbeží. Použitému typu masa je pouze zapotøebí pøizpùsobit délku pøípravy.

4 porce
60 g ghee nebo másla
500 g dušeného hovìzího masa nakrájeného na kousky
1 nakrájená velká cibule
2 èerstvì nakrájené èervené chilli
2 utøené stroužky èesneku
1 lžièka mletého koriandru
1 lžièka práškového šafránu
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka semínek èerné hoøèice
1 lžíce garam masaly
125 ml vody
2 velká oloupaná a nakrájená rajèata
2 lístky curry (není nutné)
1 malý kousek skoøicové kùry
3 lžíce bílého jogurtu

1. Pøíprava curry: na veliké pánvi rozpuste 45 ghee nebo másla postupnì poduste všechno maso, dokud není po obou stranách hnìdé. Vyndejte z pánve a odstavte.

2. V pánvi rozpuse zbytek ghee èi másla, pøidejte cibuli a chilli a 4-5 minut poduste do zlatova. Pøimíchejte èesnek, koriandr, šafrán, øímský kmín, hoøèièná semínka, polovinu garam masaly a ještì minutu poduste.

3. Do hrnce pøilejte vodu, pøidejte rajèata, lístky curry a kousek skoøice a pøiveïte k varu. Zmírnìte oheò, vrate do pánve maso, pøikryjte a na mírném ohni duste 1,5 hodiny dokud maso nezmìkne.

4. Oddìlejte pánev z ohnì, pøimíchejte zbývající garam masalu a jogurt. Dejte pánev zpìt na oheò a 5 minut poduste. Pokud jste používali skoøicovou kùru a lístky curry, pøed podáváním je vyndejte.


Zpět na: Masové curry