Hovìzí madras

Kousky hovìzího masa obalené a podušené v ostré chilli pastì a poté pozvolna vaøené s kokosovým mlékem a vývarem.

6 porcí
1 lžíce rostlinného oleje
1,5 kg hovìzí kýty nebo plece, zbavené veškerého viditelného tuku,
nakrájené na kostky asi 3 cm
300 ml kokosového mléka
500 ml hovìzího vývaru

Chilli pasta
1 lžíce zrnek koriandru
1 lžíce øímského kmínu
2 èerstvì nakrájené èervené chilli zbavené semínek
12 èerstvých nebo 6 sušených lístkù curry
2 stroužky èesneku
1 lžíce èerstvé citrónové šávy
1 lžíce hnìdìho cukru
3 lžíce vody

1. Pøíprava pasty: do mixeru nebo šlehaèe dejte zrnka koriandru a øímského kmínu, chilli, lístky curry, èesnek, citrónovou šávu, cukr a vodu. Ušlehejte jemnou a hladkou pastu. Místo mixeru èi šlehaèe je také možno použít hmoždíø a palièku.

2. Na veliké pánvi rozpalte olej. Pøidejte pastu a za stálého míchání duste 1 minutu. Pøidejte maso, míchejte tak, aby se stejnomìrnì obalilo pastou, duste 4 minuty. Neustále míchejte.

3. Do pánve pøidejte kokosové mléko a vývar, pøiveïte k varu a za obèasného míchání pozvolna vaøte asi 1 hodinu dokud není maso mìkké. Pokud se maso bìhem dušení pøíliš vysouší, pøidejte další vývar.


Zpět na: Masové curry