Hovìzí madras
Kousky hovìzího masa obalené a podušené v ostré chilli pastì a poté pozvolna vaøené s kokosovým mlékem a vývarem.
6 porcí 1 lžíce rostlinného oleje 1,5 kg hovìzí kýty nebo plece, zbavené veškerého viditelného tuku, nakrájené na kostky asi 3 cm 300 ml kokosového mléka 500 ml hovìzího vývaru
Chilli pasta 1 lžíce zrnek koriandru 1 lžíce øímského kmínu 2 èerstvì nakrájené èervené chilli zbavené semínek 12 èerstvých nebo 6 sušených lístkù curry 2 stroužky èesneku 1 lžíce èerstvé citrónové šávy 1 lžíce hnìdìho cukru 3 lžíce vody
1. Pøíprava pasty: do mixeru nebo šlehaèe dejte zrnka koriandru a øímského kmínu, chilli, lístky curry, èesnek, citrónovou šávu, cukr a vodu. Ušlehejte jemnou a hladkou pastu. Místo mixeru èi šlehaèe je také možno použít hmoždíø a palièku.
2. Na veliké pánvi rozpalte olej. Pøidejte pastu a za stálého míchání duste 1 minutu. Pøidejte maso, míchejte tak, aby se stejnomìrnì obalilo pastou, duste 4 minuty. Neustále míchejte.
3. Do pánve pøidejte kokosové mléko a vývar, pøiveïte k varu a za obèasného míchání pozvolna vaøte asi 1 hodinu dokud není maso mìkké. Pokud se maso bìhem dušení pøíliš vysouší, pøidejte další vývar.
Zpět na: Masové curry
|