Hovìzí kofta
Pikantní krokety z hovìzího masa dušené ve smetanové omáèce s chilli, èesnekem, curry a èerstvým koriandrem.
6 porcí 1 kg mletého hovìzího masa 2 lžíce sladké smetany 2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru 2 èerstvé, najemno nasekané zelené nebo èervené chilli 3 najemno nasekané stroužky èesneku 1 lžièka mango prášku pùldruhé lžièky mletého koriandru pùldruhé lžièky garam masaly pùldruhé lžièky mletého øímského kmínu sùl
Smetanová omáèka 1 lžíce rostlinného oleje 1 lžièka øímského kmínu 2 bobkové listy 2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru 2 èerstvé, najemno nasekané zelené nebo èervené chilli 3 najemno nasekané stroužky èesneku 300 ml sladké smetany 1 lžièka mango prášku pùl lžièky mleté kurkumy pùldruhé lžièky mletého koriandru pùl lžièky garam masaly pùldruhé lžièky mletého øímského kmínu 2-3 lžíce nasekaného èerstvého koriandru sùl
1. Pøíprava koft: do misky dejte mleté maso, sladkou smetanu, zázvor, chilli, èesnek, mango prášek, mletý koriandr, garam masalu, øímský kmín, podle chuti pøisolte a dobøe promíchejte. Vzniklou smìs nabírejte lžící a po èástech vytváøejte mokrýma rukama oválky nebo krokety, které poté dejte asi na 15-20 minut vaøit do páry (do hrnce nalijte trochu vody, dejte do nìj sítko a na nìj naskládejte kofty).
2. Vyndejte kofty z páry, naskládejte je do mìlkého plechu. Rozehøejte troubu na 150°C (mírný oheò).
3. Pøíprava omáèky: na pánvi mírnì rozehøejte olej, pøidejte zrnka øímského kmínu, bobkový list, zázvor, chilli a èesnek a 2 minuty poduste. Vmíchejte sladkou smetanu, mango prášek, kurkumu, mletý koriandr, garam masalu a øímský kmín a za stálého míchání duste 5-7 minut. Sundejte pánev z ohnì, vmíchejte èerstvý koriandr a podle chuti dosolte. Omáèku nalijte na kofty, pøikryjte a v pøedehøáté troubì peète 20 minut.
Zpět na: Masové curry
|