Kuøe tandoori
Kousky kuøete marinované v okoøenìném jogurtu a zapeèené v troubì.
4 porce 12 filetù z kuøecích stehýnek
Pasta Tandoori 170 g bílého jogurtu 1 lžíce papriky 3 lžièky garam masaly 1 lžièka mletého chilli 1 lžíce èerstvého strouhaného zázvoru 2 utøené stroužky èesneku 2 lžièky mletého øímského kmínu
1. Pøíprava pasty: do misky dejte jogurt, papriku, garam masalu, mleté chilli, zázvor, èesnek a øímský kmín a dobøe promíchejte.
2. Do velké mìlké sklenìné nebo keramické misky dejte kousky kuøete a zalijte pastou. Kuøe obalte marinádou, pøikryjte a nechte nejménì dvì hodiny v chladu.
3. Pøedehøejte troubu na 200°C (støední teplota). Vyndejte kuøe z misky, marinádu nechte na nìm a dejte na drátìný rošt. Vemte pekáè, do jedné tøetiny jej naplòte vodou a postavte do nìj rošt. V pøedehøáté troubì peète 30 minut dokud není kuøe hotové, tedy mìkké.
Zpět na: Kuøecí curry
|