Kuøe tandoori

Kousky kuøete marinované v okoøenìném jogurtu a zapeèené v troubì.

4 porce
12 filetù z kuøecích stehýnek

Pasta Tandoori
170 g bílého jogurtu
1 lžíce papriky
3 lžièky garam masaly
1 lžièka mletého chilli
1 lžíce èerstvého strouhaného zázvoru
2 utøené stroužky èesneku
2 lžièky mletého øímského kmínu

1. Pøíprava pasty: do misky dejte jogurt, papriku, garam masalu, mleté chilli, zázvor, èesnek a øímský kmín a dobøe promíchejte.

2. Do velké mìlké sklenìné nebo keramické misky dejte kousky kuøete a zalijte pastou. Kuøe obalte marinádou, pøikryjte a nechte nejménì dvì hodiny v chladu.

3. Pøedehøejte troubu na 200°C (støední teplota). Vyndejte kuøe z misky, marinádu nechte na nìm a dejte na drátìný rošt. Vemte pekáè, do jedné tøetiny jej naplòte vodou a postavte do nìj rošt. V pøedehøáté troubì peète 30 minut dokud není kuøe hotové, tedy mìkké.


Zpět na: Kuøecí curry