Zeleninové bhájí
Rozšlehaná smìs vajec, mléka, gramu (cizrny), mouky, fazolí, zeleninové smìsi a koøení, která se po lžících vhazuje do rozpáleného oleje a do zlatova a do køupava smaží. Jsou vynikající jak za tepla, tak za studena.
6 porcí 2 rozšlehaná vajíèka 60 ml mléka 30 g èervených fazolí 1 èervená cibule 1 nastrouhaná mrkev 90 g kukuøice z konzervy, bez šávy 1 nastrouhaná brambora 150 g mouky gram (cizrny) ètvrt lžièky prášku do peèiva 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka drceného muškátového oøíšku 1 lžièka mleté kurkumy 2 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru rostlinný olej na smažení
1. Vejce, mléko, fazole, cibuli, mrkev, kukuøici, brambory, mouku, prášek do peèiva, øímský kmín, muškátový oøíšek, kurkumu a koriandr dejte do mísy a dobøe promíchejte.
2. Ve velké pánvi rozehøejte olej. Vhoïte do nìj kousíèek chleba, za 50 sekund poté co zhnìdne, má olej správnou teplotu. Vrchovaté lžíce smìsi vkládejte do oleje a 2-3 minuty smažte až do zlatova. Aby nebyly pøi jídle tak mastné, dejte je po osmažení na savý papír.
Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti
|