Zeleninové bhájí

Rozšlehaná smìs vajec, mléka, gramu (cizrny), mouky, fazolí, zeleninové smìsi a koøení, která se po lžících vhazuje do rozpáleného oleje a do zlatova a do køupava smaží. Jsou vynikající jak za tepla, tak za studena.

6 porcí
2 rozšlehaná vajíèka
60 ml mléka
30 g èervených fazolí
1 èervená cibule
1 nastrouhaná mrkev
90 g kukuøice z konzervy, bez šávy
1 nastrouhaná brambora
150 g mouky gram (cizrny)
ètvrt lžièky prášku do peèiva
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka drceného muškátového oøíšku
1 lžièka mleté kurkumy
2 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru
rostlinný olej na smažení

1. Vejce, mléko, fazole, cibuli, mrkev, kukuøici, brambory, mouku, prášek do peèiva, øímský kmín, muškátový oøíšek, kurkumu a koriandr dejte do mísy a dobøe promíchejte.

2. Ve velké pánvi rozehøejte olej. Vhoïte do nìj kousíèek chleba, za 50 sekund poté co zhnìdne, má olej správnou teplotu. Vrchovaté lžíce smìsi vkládejte do oleje a 2-3 minuty smažte až do zlatova. Aby nebyly pøi jídle tak mastné, dejte je po osmažení na savý papír.


Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti