Ostré kuøecí a bramborové curry
Nové brambory zapeèené s kousky kuøete v rajèatové curry omáèce.
4 porce 10 oloupaných a rozpùlených nových brambor 2 cibule rozkrojené na osminky 1 utøený stroužek èesneku pùl lžièky curry pasty (vindaloo) 400 g sterilovaných rajèat zbavených šávy a nadrcených 250 ml kuøecího vývaru 2 lžíce suchého bílého vína 2 lžíce mango chutney 3 lžièky mletého chilli 2 lžièky mletého øímského kmínu 4 lžíce rajèatového protlaku 2 filety z kuøecích prsíèek, nakrájené na kostky 2,5 cm 1 lžíce najemno nasekaného èerstvého koriandru
1. Uvaøte brambory v páøe. Nechte zchládnout.
2. Do pánve dejte cibuli, èesnek, curry pastu a 1 lžíci šávy z rajèat, 2-3 minuty poduste až cibule zmìkne.
3. Smíchejte rajèata, vývar, víno, chutney, mleté curry, øímský kmín a rajèatové pyré. Vmíchejte cibulovou smìs a povaøte 2-3 minuty na støedním ohni. Pøidejte kuøe a brambory a na mírném ohni vaøte dalších 15 minut dokud kuøe nezmìkne. Tìsnì pøed podáváním posypejte koriandrem.
Zpět na: Kuøecí curry
|