Ostré kuøecí a bramborové curry

Nové brambory zapeèené s kousky kuøete v rajèatové curry omáèce.

4 porce
10 oloupaných a rozpùlených nových brambor
2 cibule rozkrojené na osminky
1 utøený stroužek èesneku
pùl lžièky curry pasty (vindaloo)
400 g sterilovaných rajèat zbavených šávy a nadrcených
250 ml kuøecího vývaru
2 lžíce suchého bílého vína
2 lžíce mango chutney
3 lžièky mletého chilli
2 lžièky mletého øímského kmínu
4 lžíce rajèatového protlaku
2 filety z kuøecích prsíèek, nakrájené na kostky 2,5 cm
1 lžíce najemno nasekaného èerstvého koriandru

1. Uvaøte brambory v páøe. Nechte zchládnout.

2. Do pánve dejte cibuli, èesnek, curry pastu a 1 lžíci šávy z rajèat, 2-3 minuty poduste až cibule zmìkne.

3. Smíchejte rajèata, vývar, víno, chutney, mleté curry, øímský kmín a rajèatové pyré. Vmíchejte cibulovou smìs a povaøte 2-3 minuty na støedním ohni. Pøidejte kuøe a brambory a na mírném ohni vaøte dalších 15 minut dokud kuøe nezmìkne. Tìsnì pøed podáváním posypejte koriandrem.


Zpět na: Kuøecí curry