Kuøecí madrás
Kousky kuøete matinované v citrónové šávì a chilli, poté dušené v ostré pikantní omáèce.
4 porce Kuøe o váze asi 1,5 kg, rozkrojené na 8 èástí a zbavené kùže
Marináda 2 lžíce èerstvé citrónové šávy 1 lžièka mletého chilli èerstvì umletý èerný pepø
30 g ghee nebo másla 1 lžíce rostlinného oleje 1 najemno nakrájená velká cibule 2 najemno nasekané stroužky èesneku 2 lžièky nasekaného èerstvého zázvoru 2 lžièky mletého koriandru 2 lžièky mletého øímského kmínu 1 lžièka mleté kurkumy 1 lžièka mletého chilli sùl 150 ml vody 2 lžièky garam masaly
1. Dejte kuøe do velkého hrnce. Smíchejte citrónovu šávu s mletým chilli a èerným pepøem a nalijte na kuøe. Dobøe zamíchejte, pøikryjte a na chladném místì nechte 3-4 hodiny odstát.
2. Ve veliké pánvi roztopte ghee a olej, pøidejte cibuli, èesnek a zázvor, asi 5 minut duste než smìs zmìkne. Pøidejte koriandr, øímský kmín, kurkumu a chilli a poduste ještì jednu minutu.
3. Pøidejte kuøe a marinádu a nechte zhnìdnout po všech stranách. Podle chuti dosolte. Pøilejte vody a pøiveïte k varu. Pøikryjte a 30 minut lehce povaøte. Pøidejte garam masalu, pøikryjte a vaøte dalších 15 minut dokud kuøe nezmìkne. Pokud je kuøe pøíliš suché, pøilejte ještì trochu vody.
Zpět na: Kuøecí curry
|