Kuøecí madrás

Kousky kuøete matinované v citrónové šávì a chilli, poté dušené v ostré pikantní omáèce.

4 porce
Kuøe o váze asi 1,5 kg, rozkrojené na 8 èástí a zbavené kùže

Marináda
2 lžíce èerstvé citrónové šávy
1 lžièka mletého chilli
èerstvì umletý èerný pepø

30 g ghee nebo másla
1 lžíce rostlinného oleje
1 najemno nakrájená velká cibule
2 najemno nasekané stroužky èesneku
2 lžièky nasekaného èerstvého zázvoru
2 lžièky mletého koriandru
2 lžièky mletého øímského kmínu
1 lžièka mleté kurkumy
1 lžièka mletého chilli
sùl
150 ml vody
2 lžièky garam masaly

1. Dejte kuøe do velkého hrnce. Smíchejte citrónovu šávu s mletým chilli a èerným pepøem a nalijte na kuøe. Dobøe zamíchejte, pøikryjte a na chladném místì nechte 3-4 hodiny odstát.

2. Ve veliké pánvi roztopte ghee a olej, pøidejte cibuli, èesnek a zázvor, asi 5 minut duste než smìs zmìkne. Pøidejte koriandr, øímský kmín, kurkumu a chilli a poduste ještì jednu minutu.

3. Pøidejte kuøe a marinádu a nechte zhnìdnout po všech stranách. Podle chuti dosolte. Pøilejte vody a pøiveïte k varu. Pøikryjte a 30 minut lehce povaøte. Pøidejte garam masalu, pøikryjte a vaøte dalších 15 minut dokud kuøe nezmìkne. Pokud je kuøe pøíliš suché, pøilejte ještì trochu vody.


Zpět na: Kuøecí curry