Kuøecí dopiazah
Kuøe peèené s koøením a s dvojnásobným množstvím cibule a šalotky.
4 porce 30 g ghee nebo másla 2 lžíce rostlinného oleje 12 celých oloupaných šalotek 1 velká cibule rozkrojená na polovinu a nakrájená na tenké plátky 1 najemno nakrájená malá cibule 3 najemno nasekané stroužky èeskeku 3 drcené suché èervené chilli 2 lžièky nasekaného èerstvého zázvoru 3 lžièky mletého koriandru 2 lžièky mletého øímského kmínu pùl lžièky nahrubo mletého èerného pepøe sùl
kuøe o váze asi 1,5 kg rozkrojené na 8 dílù 400 g sterilovaných rajèat vèetnì šávy pùl lžièky mletého šafránu 150 ml vody 1 lžíce citrónové šávy
1. Ve velké pánvi roztopte ghee a rostlinný olej a asi 10 minut poduste šalotky do zlatova. Vyndejte ji, nechte odkapat a odstavte.
2. Pøidejte velikou cibuli nakrájenou na plátky a asi 10 minut poduste do zlatova. Vyndejte ji, nechte odkapat a odstavte.
3. Pokud je tøeba, pøilejte ještì trochu více oleje, pøidejte nakrájenou cibuli a 5 minut poduste. Vmíchejte èesnek, chilli, zázvor, koriandr, øímský kmín, èerný pepø a podle chuti sùl. Poduste další 2-3 minuty. Pøidejte kuøe a 5 minut osmažte po všech stranách do zlatova.
4. Pøimíchejte rajèata, šafrán a vodu. Pomalu pøiveïte k varu a mírnì vaøte dalších 40 minut dokud kuøe nezmìkne.
5. Posypejte podušenými plátky cibule a šalotky. Pøikryjte a poduste ještì 10 minut. Pøed podáváním pokropte citrónovou šávou.
Zpět na: Kuøecí curry
|