Kuøecí dopiazah

Kuøe peèené s koøením a s dvojnásobným množstvím cibule a šalotky.

4 porce
30 g ghee nebo másla
2 lžíce rostlinného oleje
12 celých oloupaných šalotek
1 velká cibule rozkrojená na polovinu a nakrájená na tenké plátky
1 najemno nakrájená malá cibule
3 najemno nasekané stroužky èeskeku
3 drcené suché èervené chilli
2 lžièky nasekaného èerstvého zázvoru
3 lžièky mletého koriandru
2 lžièky mletého øímského kmínu
pùl lžièky nahrubo mletého èerného pepøe
sùl

kuøe o váze asi 1,5 kg rozkrojené na 8 dílù
400 g sterilovaných rajèat vèetnì šávy
pùl lžièky mletého šafránu
150 ml vody
1 lžíce citrónové šávy

1. Ve velké pánvi roztopte ghee a rostlinný olej a asi 10 minut poduste šalotky do zlatova. Vyndejte ji, nechte odkapat a odstavte.

2. Pøidejte velikou cibuli nakrájenou na plátky a asi 10 minut poduste do zlatova. Vyndejte ji, nechte odkapat a odstavte.

3. Pokud je tøeba, pøilejte ještì trochu více oleje, pøidejte nakrájenou cibuli a 5 minut poduste. Vmíchejte èesnek, chilli, zázvor, koriandr, øímský kmín, èerný pepø a podle chuti sùl. Poduste další 2-3 minuty. Pøidejte kuøe a 5 minut osmažte po všech stranách do zlatova.

4. Pøimíchejte rajèata, šafrán a vodu. Pomalu pøiveïte k varu a mírnì vaøte dalších 40 minut dokud kuøe nezmìkne.

5. Posypejte podušenými plátky cibule a šalotky. Pøikryjte a poduste ještì 10 minut. Pøed podáváním pokropte citrónovou šávou.


Zpět na: Kuøecí curry