Kuøecí dhansak

Kuøecí kousky uvaøené v dhálu (èoèka a fazole), koøení, lilku, špenátu a rajèatech.

4 porce
25O g smìsi èervených a zelených fazolí a èoèky, nejprve nechaných nabobtnat pøes noc a poté vysušených
asi 625 ml vody
90-125 g ghee nebo másla
1 velká nakrájená cibule
3 najemno nasekané stroužky èesneku
2 lžièky nasekaného èerstvého zázvoru
4 celé høebíèky
4 lusky kardamomu
2 lžièky garam masaly
èerstvì umletý èerný pepø
sùl
kuøe o váze asi 1,5 kg rozdìlené na 8 dílù
1 nakrájený malý lilek
500 g èerstvého mladého špenátu
400 g nakrájených sterilovaných rajèat vèetnì šávy

1. Vymáchejte a osušte dhál (èoèku a fazole). Dejte jej do hrnce a pøilejte vodu. Pøiveïte k varu a mírnì povaøte asi 30 minut než dhál zmìkne.

2. Ve velké pánvi roztopte ghee, pøidejte cibuli, èesnek a poduste asi 5 minut. Pøimíchejte høebíèek, kardamom, garam masalu, pepø a sùl a poduste další 2 minuty. Pøidejte èásti kuøete a po každé stranì 5 minut opeète než kuøe zhnìdne. Opeèené kuøe vyndejte a vysušte na savém kuchyòském papíru.

3. Na pánev pøidejte baklažán, špenát a rajèata a za stálého míchání 10 minut povaøte.

4. Hotový dhál rozmaèkejte na kaši a vmíchejte špenátovou smìs. Kuøe dejte zpátky na pánev, pøikryjte a vaøte asi 40 minut než zmìkne. Podle potøeby dolijte vodou.


Zpět na: Kuøecí curry