Kuøecí dhansak
Kuøecí kousky uvaøené v dhálu (èoèka a fazole), koøení, lilku, špenátu a rajèatech.
4 porce 25O g smìsi èervených a zelených fazolí a èoèky, nejprve nechaných nabobtnat pøes noc a poté vysušených asi 625 ml vody 90-125 g ghee nebo másla 1 velká nakrájená cibule 3 najemno nasekané stroužky èesneku 2 lžièky nasekaného èerstvého zázvoru 4 celé høebíèky 4 lusky kardamomu 2 lžièky garam masaly èerstvì umletý èerný pepø sùl kuøe o váze asi 1,5 kg rozdìlené na 8 dílù 1 nakrájený malý lilek 500 g èerstvého mladého špenátu 400 g nakrájených sterilovaných rajèat vèetnì šávy
1. Vymáchejte a osušte dhál (èoèku a fazole). Dejte jej do hrnce a pøilejte vodu. Pøiveïte k varu a mírnì povaøte asi 30 minut než dhál zmìkne.
2. Ve velké pánvi roztopte ghee, pøidejte cibuli, èesnek a poduste asi 5 minut. Pøimíchejte høebíèek, kardamom, garam masalu, pepø a sùl a poduste další 2 minuty. Pøidejte èásti kuøete a po každé stranì 5 minut opeète než kuøe zhnìdne. Opeèené kuøe vyndejte a vysušte na savém kuchyòském papíru.
3. Na pánev pøidejte baklažán, špenát a rajèata a za stálého míchání 10 minut povaøte.
4. Hotový dhál rozmaèkejte na kaši a vmíchejte špenátovou smìs. Kuøe dejte zpátky na pánev, pøikryjte a vaøte asi 40 minut než zmìkne. Podle potøeby dolijte vodou.
Zpět na: Kuøecí curry
|