Kuøecí tikka masala
Marinované a grilované kousky kuøete podávané s pikantní jogurtovou omáèkou.
4-6 porcí 2 lžíce èerstvé citrónové šávy 1 lžièka nasekaného èerstvého zázvoru 1 utøený stroužek èesneku 1 lžièka mletého chilli 2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru sùl èerstvì umletý èerný pepø 8 vykostìných kuøecích prsíèek bez kùže, nakrájených na kousky 2 lžíce rostlinného oleje 2 cibule nakrájené na tenké plátky 1 lžièka kurkumy 250 g bílého jogurtu 1 nasekaná zelená chilli zbavená zrníèek
1. Do misky dejte citrónovou šávu, zázvor, èesnek, mleté chilli, polovinu koriandru, sùl a pepø, pøidejte kuøe a dobøe promíchejte. Pøikryjte a nechte pøes noc v chladu.
2. Kuøecí kostky nabodnìte na špejle a pod rozehøátým grilem peète asi 10-15 minut, dokud se maso dùkladnì nepropeèe.
3. Mezitím rozpuste na pánvi olej a usmažte cibuli do zlatova (asi 10 minut). Pøidejte kurkumu a poduste další minutu. Sundejte z plamene a pøidejte jogurt, zbytek koriandru a chilli. Ještì chvilku povaøte na mírném ohni než omáèka zhoustne.
4. Sundejte kuøe ze špejlí a smíchejte s jogurtem. Prohøejte asi 5 minut a podávejte.
Zpět na: Kuøecí curry
|