Kuøecí tikka masala

Marinované a grilované kousky kuøete podávané s pikantní jogurtovou omáèkou.

4-6 porcí
2 lžíce èerstvé citrónové šávy
1 lžièka nasekaného èerstvého zázvoru
1 utøený stroužek èesneku
1 lžièka mletého chilli
2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
sùl
èerstvì umletý èerný pepø
8 vykostìných kuøecích prsíèek bez kùže, nakrájených na kousky
2 lžíce rostlinného oleje
2 cibule nakrájené na tenké plátky
1 lžièka kurkumy
250 g bílého jogurtu
1 nasekaná zelená chilli zbavená zrníèek

1. Do misky dejte citrónovou šávu, zázvor, èesnek, mleté chilli, polovinu koriandru, sùl a pepø, pøidejte kuøe a dobøe promíchejte. Pøikryjte a nechte pøes noc v chladu.

2. Kuøecí kostky nabodnìte na špejle a pod rozehøátým grilem peète asi 10-15 minut, dokud se maso dùkladnì nepropeèe.

3. Mezitím rozpuste na pánvi olej a usmažte cibuli do zlatova (asi 10 minut). Pøidejte kurkumu a poduste další minutu. Sundejte z plamene a pøidejte jogurt, zbytek koriandru a chilli. Ještì chvilku povaøte na mírném ohni než omáèka zhoustne.

4. Sundejte kuøe ze špejlí a smíchejte s jogurtem. Prohøejte asi 5 minut a podávejte.


Zpět na: Kuøecí curry