Pikantní èervené krevety

Velmi ostré jídlo z krevet marinovaných s chilli a rychle osmažených, nasypaných do misky a zapeèených v troubì s rajèaty a koriandrem.

2–3 porce
16 velikých oloupaných syrových krevet zbavených žilek
3 veliké oloupané rajèata zbavené zrníèek a nasekané
1 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce nasekaného èerstvého koriandru

Marináda
6 najemno nasekaných stroužkù èesneku
2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru
8 èerstvých, najemno nasekaných èervených nebo zelených chilli paprièek
3 lžíce citrónové šávy
1 lžíce práškového cukru
sùl

1. Pøíprava marinády: do misky dejte èesnek, zázvor, chilli, citrónovou šávu, cukr, podle chuti sùl a dobøe promíchejte. Pøidejte krevety, které obalte v marinádì obalte. Pøikryjte a marinujte v lednièce asi 15–20 hodin.

2. Dejte rajèata do mixeru nebo šlehaèe a ušlehejte do jemna.

3. Troubu pøedehøejte na 160°C (nižší stupeò). Na veliké pánvi rozehøejte olej, zmírnìte oheò, pøidejte krevety s marinádou a za stálého míchání 2–3 minuty poduste dokud krevety nezrùžoví. Vyndejte krevety do ohnivzdorné misky, pøidejte rajèata a koriandr a dobøe promíchejte. Pøikryjte a v pøedehøáté troubì 30 minut dopeète.


Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù