Pikantní indické kuøe
Kousky kuøete marinované v jogurtu s koøením a bylinkami, narychlo opeèené na grilu a podávané s vychlazenou okurkovou omáèkou. Pokud chcete pøipravit tímto zpùsobem hlavní jídlo, použijte prostì kuøecí filety vcelku a mírnì prodlužte dobu vaøení.
8 porcí 8 vykostìných filetù z kuøecích prsíèek nakrájených na kostièky asi 2,5 cm 170 g bílého jogurtu 1 nasekaný stroužek èesneku 1 lžièka strouhaného èerstvého zázvoru pùl lžièky garam masaly ètvrt lžièky mleté kurkumy ètvrt lžièky mletého øímského kmínu 1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru èerstvì umletý èerný pepø
Okurková koriandrová omáèka polovina okurku, oloupaná, nastrouhaná, bez šávy 1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru 140 g bílého jogurtu 60 ml sladké smetany èerstvì umletý èerný pepø
1. Kuøe, jogurt, èesnek, zázvor, garam masalu, kurkumu, øímský kmín, koriandr a èerný pepø dle chuti dejte do mísy a øádnì promíchejte. Zakryté nechte v lednièce nejménì 4 hodiny, nejlépe pøes noc.
2. Z jogurtové smìsi vyjmìte kousky kuøete a naskládejte je do jedné vrstvy na lehce vymaštìný plech. Grilujte pod pøedehøátým grilem asi 5 minut, nebo do té doby, než se kousky øádnì propeèou. Na párátka nabodávejte 1 až 2 kostky.
3. Pikantní omáèka: z nastrouhaných oloupaných okurkù slijte pøebyteènou šávu. Okurek, koriandr, jogurt, sladkou smetanu a èerný pepø dejte do misky a dobøe promíchejte. Podávejte s kuøetem.
Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti
|