Pikantní indické kuøe

Kousky kuøete marinované v jogurtu s koøením a bylinkami, narychlo opeèené na grilu a podávané s vychlazenou okurkovou omáèkou. Pokud chcete pøipravit tímto zpùsobem hlavní jídlo, použijte prostì kuøecí filety vcelku a mírnì prodlužte dobu vaøení.

8 porcí
8 vykostìných filetù z kuøecích prsíèek nakrájených na kostièky asi 2,5 cm
170 g bílého jogurtu
1 nasekaný stroužek èesneku
1 lžièka strouhaného èerstvého zázvoru
pùl lžièky garam masaly
ètvrt lžièky mleté kurkumy
ètvrt lžièky mletého øímského kmínu
1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
èerstvì umletý èerný pepø

Okurková koriandrová omáèka
polovina okurku, oloupaná, nastrouhaná, bez šávy
1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
140 g bílého jogurtu
60 ml sladké smetany
èerstvì umletý èerný pepø

1. Kuøe, jogurt, èesnek, zázvor, garam masalu, kurkumu, øímský kmín, koriandr a èerný pepø dle chuti dejte do mísy a øádnì promíchejte. Zakryté nechte v lednièce nejménì 4 hodiny, nejlépe pøes noc.

2. Z jogurtové smìsi vyjmìte kousky kuøete a naskládejte je do jedné vrstvy na lehce vymaštìný plech. Grilujte pod pøedehøátým grilem asi 5 minut, nebo do té doby, než se kousky øádnì propeèou. Na párátka nabodávejte 1 až 2 kostky.

3. Pikantní omáèka: z nastrouhaných oloupaných okurkù slijte pøebyteènou šávu. Okurek, koriandr, jogurt, sladkou smetanu a èerný pepø dejte do misky a dobøe promíchejte. Podávejte s kuøetem.


Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti