Peèená ryba

Bílé rybí filety peèené v troubì s omáèkou z cibulového pyré, rajèat, koøení a smetany.

4 porce
2 nahrubo nakrájené veliké cibule
1 lžíce rostlinného oleje
2 utøené stroužky èesneku
2 èerstvé, najemno nasekané èervené nebo zelené chilli paprièky
2 lžièky najemno nasekaného zázvoru
1 lžíce øímského kmínu
2 bobkové listy
sùl
4 oloupané a jemnì pokrájené velké rajèata
pùl lžièky mletého øímského kmínu
pùl lžièky mletého koriandru
špetka mletého høebíèku
špetka mletého kardamomu
pùl lžièky mango prášku
ètvrt lžièky mleté kurkumy
3 lžíce sladké smetany
4 tuhé bílé rybí filety, napøíklad z tresky nebo halibuta
2 lžíce nakrájené èerstvé bazalky

1. Pøedehøejte troubu na 180°C (støední stupeò). Cibuli dejte do mixeru nebo šlehaèe a vyšlehejte pyré.

2. Na pevné a veliké pánvi rozehøejte olej, pøidejte èesnek, chilli, zázvor, øímský kmín, bobkový list, pole chuti sùl, cibulové pyré a na støedním ohni poduste dokud cibule nezrùžoví. Pøidejte rajèata, mletý øímský kmín, koriandr, høebíèek, skoøici, kardamom, mango prášek a kurkumu, míchejte a povaøte asi 3–4 minuty. Sundejte pánev z ohnì a vmíchejte smetanu.

3. Do pekáèe dejte rybu, zalijte omáèkou a v pøedehøáté troubì peète asi 20 minut dokud ryba není mìkká - filetem musí lehce projít vidlièka. Tìsnì pøed podáváním posypejte bazalkou.


Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù