Peèená ryba
Bílé rybí filety peèené v troubì s omáèkou z cibulového pyré, rajèat, koøení a smetany.
4 porce 2 nahrubo nakrájené veliké cibule 1 lžíce rostlinného oleje 2 utøené stroužky èesneku 2 èerstvé, najemno nasekané èervené nebo zelené chilli paprièky 2 lžièky najemno nasekaného zázvoru 1 lžíce øímského kmínu 2 bobkové listy sùl 4 oloupané a jemnì pokrájené velké rajèata pùl lžièky mletého øímského kmínu pùl lžièky mletého koriandru špetka mletého høebíèku špetka mletého kardamomu pùl lžièky mango prášku ètvrt lžièky mleté kurkumy 3 lžíce sladké smetany 4 tuhé bílé rybí filety, napøíklad z tresky nebo halibuta 2 lžíce nakrájené èerstvé bazalky
1. Pøedehøejte troubu na 180°C (støední stupeò). Cibuli dejte do mixeru nebo šlehaèe a vyšlehejte pyré.
2. Na pevné a veliké pánvi rozehøejte olej, pøidejte èesnek, chilli, zázvor, øímský kmín, bobkový list, pole chuti sùl, cibulové pyré a na støedním ohni poduste dokud cibule nezrùžoví. Pøidejte rajèata, mletý øímský kmín, koriandr, høebíèek, skoøici, kardamom, mango prášek a kurkumu, míchejte a povaøte asi 3–4 minuty. Sundejte pánev z ohnì a vmíchejte smetanu.
3. Do pekáèe dejte rybu, zalijte omáèkou a v pøedehøáté troubì peète asi 20 minut dokud ryba není mìkká - filetem musí lehce projít vidlièka. Tìsnì pøed podáváním posypejte bazalkou.
Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù
|