Krevetí patia
Krevety vaøené v hustém sladkokyselém obalu z tamarindu, cukru, octa, rajèatového pyré a koøení.
4 porce 2 lžíce rostlinného oleje 1 nakrájená cibule 2 stroužky najemno nasekaného èesneku 2 lžièky èerstvì nasekaného zázvoru 1 lžièka øímského kmínu pùl lžièky hoøèièných semínek pùl lžièky fenyklu pùl lžièky pískavice pùl lžièky mleté kurkumy 1 lžièka papriky 1 lžièka mletého koriandru 4 lžíce kokosového mléka pùl až 1 lžíce tamarindového koncentrátu 1 lžíce hnìdého cukru 1 lžíce èistého medu 1 lžíce bílého octa 1 lžíce rajèatového pyré 500 g uvaøených a oloupaných krevet
1. Na pánvi roztopte olej. Cibuli, èesnek, zázvor, øímský kmín, hoøèièné semínko, fenykl a pískavici poduste asi 10 minut než cibule zmìkne.
2. Pøimíchejte kurkumu, papriku a koriandr a minutu povaøte. Pøidejte kokosové mléko, tamarindový koncentrát, hnìdý cukr, med, ocet a rajèatové pyré a dobøe promíchejte. Pøidejte krevety a mírnì povaøte asi 10 minut, až budou krevety dobøe prohøáté a nasáklé omáèkou.
Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù
|