Krevetí patia

Krevety vaøené v hustém sladkokyselém obalu z tamarindu, cukru, octa, rajèatového pyré a koøení.

4 porce
2 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
2 stroužky najemno nasekaného èesneku
2 lžièky èerstvì nasekaného zázvoru
1 lžièka øímského kmínu
pùl lžièky hoøèièných semínek
pùl lžièky fenyklu
pùl lžièky pískavice
pùl lžièky mleté kurkumy
1 lžièka papriky
1 lžièka mletého koriandru
4 lžíce kokosového mléka
pùl až 1 lžíce tamarindového koncentrátu
1 lžíce hnìdého cukru
1 lžíce èistého medu
1 lžíce bílého octa
1 lžíce rajèatového pyré
500 g uvaøených a oloupaných krevet

1. Na pánvi roztopte olej. Cibuli, èesnek, zázvor, øímský kmín, hoøèièné semínko, fenykl a pískavici poduste asi 10 minut než cibule zmìkne.

2. Pøimíchejte kurkumu, papriku a koriandr a minutu povaøte. Pøidejte kokosové mléko, tamarindový koncentrát, hnìdý cukr, med, ocet a rajèatové pyré a dobøe promíchejte. Pøidejte krevety a mírnì povaøte asi 10 minut, až budou krevety dobøe prohøáté a nasáklé omáèkou.


Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù