Krevetí madrás

Krevety vaøené ve velmi ostré a pikantní smìsi chilli, curry, kokosu a rajèat.

4 porce
1 lžíce rostlinného oleje
1 najemno nakrájená cibule
2 stroužky jemnì nasekaného èesneku
1 lžièka mletého chilli
1 lžièka mletého koriandru
pùl lžièky mletého øímského kmínu
pùl lžièku hoøèièného prášku
pùl lžièky mleté pískavice
ètvrt lžièky mleté kurkumy
2 lžíce sušeného kokosu
5–6 sušených lístkù curry
225 g sterilovaných pokrájených rajèat a jejich šáva
1 najemno nasekaná zelená chilli paprièka
500 g uvaøených a oloupaných krevet
1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru

1. Na pánvi roztopte olej a osmažte cibuli dokud lehce nezhnìdne. Pøidejte èesnek, chilli, mletý koriandr, øímský kmín, hoøèièný prášek, pískavici a kurkumu a minutu poduste.

2. Vmíchejte kokos, lístky curry, rajèata a chilli. Pøidejte krevety a 10 minut duste. Podávejte posypané sekaným koriandrem.


Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù