Krevetí madrás
Krevety vaøené ve velmi ostré a pikantní smìsi chilli, curry, kokosu a rajèat.
4 porce 1 lžíce rostlinného oleje 1 najemno nakrájená cibule 2 stroužky jemnì nasekaného èesneku 1 lžièka mletého chilli 1 lžièka mletého koriandru pùl lžièky mletého øímského kmínu pùl lžièku hoøèièného prášku pùl lžièky mleté pískavice ètvrt lžièky mleté kurkumy 2 lžíce sušeného kokosu 5–6 sušených lístkù curry 225 g sterilovaných pokrájených rajèat a jejich šáva 1 najemno nasekaná zelená chilli paprièka 500 g uvaøených a oloupaných krevet 1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
1. Na pánvi roztopte olej a osmažte cibuli dokud lehce nezhnìdne. Pøidejte èesnek, chilli, mletý koriandr, øímský kmín, hoøèièný prášek, pískavici a kurkumu a minutu poduste.
2. Vmíchejte kokos, lístky curry, rajèata a chilli. Pøidejte krevety a 10 minut duste. Podávejte posypané sekaným koriandrem.
Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù
|