Krevety bhúna
Jídla bhúna jsou velmi suchá, dávají se s velmi malým množstvím omáèky, a nìkdy s vùbec žádnou. Toto jsou krevety marinované v koøení a citrónové šávì, následnì osmažené s cibulí a kapkou vody (kvùli pøipalování).
4 porce 1,5 lžièky garam masaly 1–2 lžièky mletého chilli pùl lžièky mleté kurkumy 2 stroužky jemnì nasekaného èesneku 2 lžíce citrónové šávy 500 g vaøených oloupaných krevet 2 lžíce rostlinného oleje 1 nakrájená cibule asi 150 ml vody 1 èerstvá zelená chilli paprièka zbavená zrníèek a nakrájená velice najemno 1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
1. Do misky dejte garam masalu, chilli, kurkumu, èesnek a citrónovou šávu. Pøidejte krevety, smíchejte dohromady a nechte 15 minut marinovat.
2. Na pánvi rozehøejte olej a poduste cibuli asi 10 minut do zlatova. Pøidejte krevety i s marinádou, dolejte vodu a 10 minut duste dokud se krevety neprohøejí a nevsákne se vìtšina vody. Bìhem dušení dùkladnì promíchávejte. Pøed podáváním posypejte nakrájenou chilli paprièkou a koriandrem.
Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù
|