Krevety bhúna

Jídla bhúna jsou velmi suchá, dávají se s velmi malým množstvím omáèky, a nìkdy s vùbec žádnou. Toto jsou krevety marinované v koøení a citrónové šávì, následnì osmažené s cibulí a kapkou vody (kvùli pøipalování).

4 porce
1,5 lžièky garam masaly
1–2 lžièky mletého chilli
pùl lžièky mleté kurkumy
2 stroužky jemnì nasekaného èesneku
2 lžíce citrónové šávy
500 g vaøených oloupaných krevet
2 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
asi 150 ml vody
1 èerstvá zelená chilli paprièka zbavená zrníèek a nakrájená velice najemno
1 lžíce nasekaného èerstvého koriandru

1. Do misky dejte garam masalu, chilli, kurkumu, èesnek a citrónovou šávu. Pøidejte krevety, smíchejte dohromady a nechte 15 minut marinovat.

2. Na pánvi rozehøejte olej a poduste cibuli asi 10 minut do zlatova. Pøidejte krevety i s marinádou, dolejte vodu a 10 minut duste dokud se krevety neprohøejí a nevsákne se vìtšina vody. Bìhem dušení dùkladnì promíchávejte. Pøed podáváním posypejte nakrájenou chilli paprièkou a koriandrem.


Zpět na: Curry z ryb a moøských plodù