Dušená tykev a èoèka
Kousky tykve v pikantní rajèatové omáèce s èoèkou. Dávejte pozor, aby jste tykev nepøevaøili, nebo se rozpadne a vznikne kaše. Namísto tykve mùžete použít smìs brambor a další mrkve.
4 porce 2 lžíce rostlinného oleje 1 nakrájená cibule 1 utøený stroužek èesneku 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka mletého koriandru 1 lžièka mleté kurkumy 2 oloupané mrkve nakrájené na koleèka 125 g sterilované èervené èoèky 400 g sterilovaných rajèat 375 ml zeleninového vývaru podle chuti 1–2 lžièky chilli omáèky tykev o váze asi 500 g, oloupaná a nakrájená na kostièky asi 2,5 cm èerstvì umletý èerný pepø bílý jogurt na ozdobení
1. Ve veliké pánvi rozehøejeme olej. Cibuli, èesnek, øímský kmín, koriandr, kurkumu a mrkev podusíme asi 5 minut dokud cibule nezmìkne.
2. Vmíchejte èoèku a rajèata, pøilijte vývar a pøiveïte k varu. Zmírnìte teplotu, pøikryjte a na mírném ohni vaøte asi 15 minut.
3. Pøidejte chilli omáèku a tykev a duste asi 15–20 minut dokud není tykev mìkká. Dochute pepøem. Smìs plòte nabìraèkou do misek a nahoøe ozdobte lžièkou jogurtu.
Zpět na: Vegetariánské curry
|