Dušená tykev a èoèka

Kousky tykve v pikantní rajèatové omáèce s èoèkou. Dávejte pozor, aby jste tykev nepøevaøili, nebo se rozpadne a vznikne kaše. Namísto tykve mùžete použít smìs brambor a další mrkve.

4 porce
2 lžíce rostlinného oleje
1 nakrájená cibule
1 utøený stroužek èesneku
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka mletého koriandru
1 lžièka mleté kurkumy
2 oloupané mrkve nakrájené na koleèka
125 g sterilované èervené èoèky
400 g sterilovaných rajèat
375 ml zeleninového vývaru
podle chuti 1–2 lžièky chilli omáèky
tykev o váze asi 500 g, oloupaná a nakrájená na kostièky asi 2,5 cm
èerstvì umletý èerný pepø
bílý jogurt na ozdobení

1. Ve veliké pánvi rozehøejeme olej. Cibuli, èesnek, øímský kmín, koriandr, kurkumu a mrkev podusíme asi 5 minut dokud cibule nezmìkne.

2. Vmíchejte èoèku a rajèata, pøilijte vývar a pøiveïte k varu. Zmírnìte teplotu, pøikryjte a na mírném ohni vaøte asi 15 minut.

3. Pøidejte chilli omáèku a tykev a duste asi 15–20 minut dokud není tykev mìkká. Dochute pepøem. Smìs plòte nabìraèkou do misek a nahoøe ozdobte lžièkou jogurtu.


Zpět na: Vegetariánské curry