Bramborové curry
Jemné curry z brambor, cibule, baklažánu, hrášku a rajèat, dušených s kokosovým mlékem a trochou citrónové šávy.
4 porce 2 lžíce rostlinného oleje 2 cibule nakrájené na plátky 1 lžièka drceného nebo jemnì nasekaného èesneku 1 malý baklažán nakrájený na kousky 2 veliké brambory nakrájené na kousky 400 g nakrájených sterilovaných rajèat bez šávy 90 g mraženého hrášku 1 lžíce rajèatového protlaku 1 lžíce jemného curry 2 lžièky mletého øímského pepøe 2 lžièky mletého koriandru 250 ml kokosového mléka 1 lžíèka citrónového džusu
1. Na veliké pánvi rozehøejte olej. Pøidejte cibuli, èesnek, baklažán a brambory a za stálého míchání poduste na støedním ohni asi 2 minuty.
2. Pøimíchejte rajèata, hrášek, rajèatový protlak, curry, øímský kmín, koriandr a kokosové mléko, pøiveïte k varu a na mírném ohni vaøte asi 15 minut dokud zelenina nezmìkne. Pøidejte citrónový džus a podávejte s rýží a salátem.
Zpět na: Vegetariánské curry
|