Bramborové curry

Jemné curry z brambor, cibule, baklažánu, hrášku a rajèat, dušených s kokosovým mlékem a trochou citrónové šávy.

4 porce
2 lžíce rostlinného oleje
2 cibule nakrájené na plátky
1 lžièka drceného nebo jemnì nasekaného èesneku
1 malý baklažán nakrájený na kousky
2 veliké brambory nakrájené na kousky
400 g nakrájených sterilovaných rajèat bez šávy
90 g mraženého hrášku
1 lžíce rajèatového protlaku
1 lžíce jemného curry
2 lžièky mletého øímského pepøe
2 lžièky mletého koriandru
250 ml kokosového mléka
1 lžíèka citrónového džusu

1. Na veliké pánvi rozehøejte olej. Pøidejte cibuli, èesnek, baklažán a brambory a za stálého míchání poduste na støedním ohni asi 2 minuty.

2. Pøimíchejte rajèata, hrášek, rajèatový protlak, curry, øímský kmín, koriandr a kokosové mléko, pøiveïte k varu a na mírném ohni vaøte asi 15 minut dokud zelenina nezmìkne. Pøidejte citrónový džus a podávejte s rýží a salátem.


Zpět na: Vegetariánské curry