Panir v rajèatové omáèce
Panir je èerstvý sýr pøipravovaný ze sraženého mléka, který se v Indii bìžnì prodává v obchodech s potravinami. Jeho výroba je ovšem velmi jednoduchá; v tomto receptu se panir pøidává ke smìsi koøení, chilli a rajèat.
3–4 porce
Panir 2 litry mléka 170 g bílého jogurtu 2 lžíce citrónové šávy sùl
Rajèatová omáèka 1 lžíce rostlinného oleje 2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru 1 najemno nakrájená èerstvá chilli paprièka, èervená nebo zelená 1 lžièka øímského kmínu 2 veliké rajèata, oloupané a nakrájené ètvrt lžièky mletého øímského kmínu ètvrt lžièky mletého koriandru špetka mleté kurkumy špetka mango prášku 2–3 lžíce nasekaného èerstvého koriandru
1. Pøíprava paniru: nalijte mléko do hrnce a pomalu pøiveïte k varu. Vmíchejte jogurt, citrónovou šávu, podle chuti pøisolte, potom odstavte. Nechte stát 2 minuty, sražené mléko se oddìlí od syrovátky. Vemte cedník a vystelte ho èistým kusem režné látky. Nalijte do cedníku mléènou smìs a nechte pøes noc odkapat.
2. Pøíprava omáèky: na teflonové pánvi rozehøejte olej, pøidejte zázvor, chilli, øímský kmín a rajèata a za stálého míchání povaøte 2 minuty. Pøidejte panir, mletý øímský kmín, mletý koriandr, kurkumu a mango prášek a dobøe promíchejte. Tìsnì pøed podáváním posypejte èerstvým koriandrem. Podávejte s indickým chlebem.
Zpět na: Vegetariánské curry
|