Køupavý smažený hrášek
Køehký a køupavý smažený hrášek obalený ve smìsi soli a koøení - ideální jako doplnìk na zakusování k rùzným nápojùm. Dejte pozor, protože olej pøi smažení hrášku tvoøí veliké bubliny až k okrajùm pánve.
8 porcí 180 g žlutého hrášku (nebo smìs zeleného a žlutého hrášku) 2 lžièky jedlé sody rostlinný olej na smažení pùl lžièky chilli pùl lžièky mletého koriandru špetka skoøice špetka mletého høebíèku 1 lžièka soli
1. Hrášek dejte do vìtší misky, zalijte vodou, pøidejte jedlou sodu a pøes noc nechte navlhnout.
2. Hrášek vymáchejte pod tekoucí studenou vodou a dùkladnì vysušte. Nechte jej stát nejménì 30 minut, poté rozložte na savý papír, aby se z nìj dostaly i poslední zbytky vlhkosti. Ve velké pánvi rozehøejte asi 5 cm oleje a postupnì osmažte všechen hrášek do zlatova. Hrášek vytahujte velkou lžící s otvory na odtékání oleje, nebo vhodným menším kovovým sítkem nebo cedníkem. Nechte vysušit na savém papíru.
3. Osmažený hrášek dejte do misky, posypejte chilli, koriandrem, skoøicí, høebíèkem a solí a promíchejte, až se hrášek obalí koøením. Nechte vychladnout a uchovejte ve vzduchotìsné nádobì.
Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti
|