Zeleninové pullao

Pilaf z rýže a smìsi nakrájené zeleniny, koøení a chilli, obložený rajèaty, natvrdo uvaøenými vejci, kešu oøíšky a rozinkami.

4 porce
500 g zeleninové smìsi, napø. hrášek, nakrájené bramboky, fazolové lusky, pastiòák, mrkev a kvìták
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule nakrájená na plátky
1 bobkový list
1 kousek skoøicové kùry
pùl lžièky fenyklových zrnek
pùl lžièky øímského kmínu
pùl lžièky èerných hoøèièných semínek
pùl lžièky žlutých hoøèièných semínek
ètvrt lžièky zrnek pískavice
2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru
2 najemno nakrájené èerstvé chilli paprièky, èervené nebo zelené
400 g rýže basmati
1,2 litru horké vody
2 natvrdo uvaøená vejce, nakrájená na plátky
2 rajèata nakrájená na plátky
60 g nahrubo nasekaných solených oøíškù kešu
90 g rozinek

1. Zeleninu trochu povaøte buï ve vodì, v páøe nebo v mikrovlnné troubì. Nechte odkapat a odstavte.

2. Pøedehøejte troubu na 180°C (støední teplota). Ve vìtším hrnci rozehøejte olej, pøidejte cibuli, bobkový list, skoøicovou kùru, fenykl, øímský kmín, èerné hoøèièné semínko, žluté hoøèièné semínko, pískavici, zázvor a chilli a na mírném ohni 1 minutu poduste.

3. Pøidejte rýži a promíchejte. Pøidejte míchanou zeleninu a 2 minuty poduste. Pøilejte horkou vodu a celou rýžovou smìs pøendejte do pekáèe. Pøikryjte a v pøedehøáté troubì peète asi 20–30 minut, dokud rýže není uvaøená.

4. Smìs nabírejte na veliký talíø. Okraje ozdobte støídavì plátky vajíèka a rajèete, nakonec vše posypejte oøíšky kešu a rozinkami.


Zpět na: Vegetariánské curry