Zeleninové pullao
Pilaf z rýže a smìsi nakrájené zeleniny, koøení a chilli, obložený rajèaty, natvrdo uvaøenými vejci, kešu oøíšky a rozinkami.
4 porce 500 g zeleninové smìsi, napø. hrášek, nakrájené bramboky, fazolové lusky, pastiòák, mrkev a kvìták 2 lžíce rostlinného oleje 1 cibule nakrájená na plátky 1 bobkový list 1 kousek skoøicové kùry pùl lžièky fenyklových zrnek pùl lžièky øímského kmínu pùl lžièky èerných hoøèièných semínek pùl lžièky žlutých hoøèièných semínek ètvrt lžièky zrnek pískavice 2 lžièky najemno nasekaného èerstvého zázvoru 2 najemno nakrájené èerstvé chilli paprièky, èervené nebo zelené 400 g rýže basmati 1,2 litru horké vody 2 natvrdo uvaøená vejce, nakrájená na plátky 2 rajèata nakrájená na plátky 60 g nahrubo nasekaných solených oøíškù kešu 90 g rozinek
1. Zeleninu trochu povaøte buï ve vodì, v páøe nebo v mikrovlnné troubì. Nechte odkapat a odstavte.
2. Pøedehøejte troubu na 180°C (støední teplota). Ve vìtším hrnci rozehøejte olej, pøidejte cibuli, bobkový list, skoøicovou kùru, fenykl, øímský kmín, èerné hoøèièné semínko, žluté hoøèièné semínko, pískavici, zázvor a chilli a na mírném ohni 1 minutu poduste.
3. Pøidejte rýži a promíchejte. Pøidejte míchanou zeleninu a 2 minuty poduste. Pøilejte horkou vodu a celou rýžovou smìs pøendejte do pekáèe. Pøikryjte a v pøedehøáté troubì peète asi 20–30 minut, dokud rýže není uvaøená.
4. Smìs nabírejte na veliký talíø. Okraje ozdobte støídavì plátky vajíèka a rajèete, nakonec vše posypejte oøíšky kešu a rozinkami.
Zpět na: Vegetariánské curry
|