Indická curry vejce

Vejce natvrdo s curry omáèkou zapékaná s cibulí, koøením, rajèaty a kokosovým mlékem.

4 porce
6 natvrdo uvaøených vajec rozdìlených na poloviny

Curry omáèka
1 lžíce rostlinného oleje
1 najemno nakrájená vìtší cibule
1 utøený stroužek èesneku
1 lžièka najemno nasekaného èerstvého zázvoru
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka mletého koriandru
pùl lžièky mletého chilli
1 lžièka mleté kurkumy
400 g sterilovaných rajèat zbavených zrníèek a namaèkaných
125 ml kokosového mléka
èerstvì namletý èerný pepø

1. Troubu pøedehøejte na 180°C (støední teplota). Pøíprava omáèky: na pánvi rozehøejte olej, pøidejte cibuli, èesnek a zázvor a na mírném ohni poduste asi 5 minut dokud cibule nezmìkne. Pøidejte øímský kmín, koriandr, mleté chilli a kurkumu, povaøte ještì asi 2 minuty.

2. Pøidejte rajèata a kokosové mléko, pøiveïte k varu, zmírnìte teplotu a pozvolna vaøte asi 15 minut, dokud omáèka nezhoustne. Podle chuti pøikoøeòte èerným pepøem.

3. Do mìlkého pekáèe naskládejte vejce a po lžièkách zalijte omáèkou. Pøikryjte a v pøedehøáte troubì peète asi 20 minut až se jídlo øádnì propeèe.


Zpět na: Vegetariánské curry