Indická curry vejce
Vejce natvrdo s curry omáèkou zapékaná s cibulí, koøením, rajèaty a kokosovým mlékem.
4 porce 6 natvrdo uvaøených vajec rozdìlených na poloviny
Curry omáèka 1 lžíce rostlinného oleje 1 najemno nakrájená vìtší cibule 1 utøený stroužek èesneku 1 lžièka najemno nasekaného èerstvého zázvoru 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka mletého koriandru pùl lžièky mletého chilli 1 lžièka mleté kurkumy 400 g sterilovaných rajèat zbavených zrníèek a namaèkaných 125 ml kokosového mléka èerstvì namletý èerný pepø
1. Troubu pøedehøejte na 180°C (støední teplota). Pøíprava omáèky: na pánvi rozehøejte olej, pøidejte cibuli, èesnek a zázvor a na mírném ohni poduste asi 5 minut dokud cibule nezmìkne. Pøidejte øímský kmín, koriandr, mleté chilli a kurkumu, povaøte ještì asi 2 minuty.
2. Pøidejte rajèata a kokosové mléko, pøiveïte k varu, zmírnìte teplotu a pozvolna vaøte asi 15 minut, dokud omáèka nezhoustne. Podle chuti pøikoøeòte èerným pepøem.
3. Do mìlkého pekáèe naskládejte vejce a po lžièkách zalijte omáèkou. Pøikryjte a v pøedehøáte troubì peète asi 20 minut až se jídlo øádnì propeèe.
Zpět na: Vegetariánské curry
|