Zeleninová korma

Chutné jídlo z cibule, curry pasty, zázvoru, chilli, rajèat, zelených fazolek, kvìtáku, brokolice a èervené a zelené papriky. Do tohoto pokrmu se pøed podáváním pøidává èerstvá máta a oøíšky kešu. V této dušené smìsi je možno zeleninu podle chuti mìnit; použít se dá jakákoliv, která je zrovna k dostání.

6 porcí
1 lžíce rostlinného oleje
2 cibule rozøíznuté na 8 dílkù
1 lžíce curry pasty
1 utøený stroužek èesneku
1 lžíce èerstvì nastrouhaného zázvoru
1 lžièka mletého chilli
400 g sterilovaných rajèat zbavených zrníèek a rozmaèkaných
200 g zelených fazolek zbavených koncù a nakrájených na kousky
250 g kvìtáku rozdìleného na malé rùžice
250 g brokolice rozdìlené na malé rùžice
1 nakrájená èervená paprika
1 nakrájená zelená paprika
2 lžíce èerstvì nakrájené máty
200 g nesolených pražených kešu oøíškù

1. Na veliké pánvi rozehøejte olej na støední teplotu. Pøidejte cibule, curry pastu, èesnek, zázvor a chilli a za stálého míchání povaøte asi 3 minuty dokud cibule nezmìkne.

2. Pøidejte rajèata, fazolky, kvìták, brokolici, èervenou a zelenou papriku a za obèasného míchání povaøte asi 10 minut dokud zelenina nezmìkne. Pøidejte mátu a kešu oøíšky a podávejte.


Zpět na: Vegetariánské curry