Zeleninová korma
Chutné jídlo z cibule, curry pasty, zázvoru, chilli, rajèat, zelených fazolek, kvìtáku, brokolice a èervené a zelené papriky. Do tohoto pokrmu se pøed podáváním pøidává èerstvá máta a oøíšky kešu. V této dušené smìsi je možno zeleninu podle chuti mìnit; použít se dá jakákoliv, která je zrovna k dostání.
6 porcí 1 lžíce rostlinného oleje 2 cibule rozøíznuté na 8 dílkù 1 lžíce curry pasty 1 utøený stroužek èesneku 1 lžíce èerstvì nastrouhaného zázvoru 1 lžièka mletého chilli 400 g sterilovaných rajèat zbavených zrníèek a rozmaèkaných 200 g zelených fazolek zbavených koncù a nakrájených na kousky 250 g kvìtáku rozdìleného na malé rùžice 250 g brokolice rozdìlené na malé rùžice 1 nakrájená èervená paprika 1 nakrájená zelená paprika 2 lžíce èerstvì nakrájené máty 200 g nesolených pražených kešu oøíškù
1. Na veliké pánvi rozehøejte olej na støední teplotu. Pøidejte cibule, curry pastu, èesnek, zázvor a chilli a za stálého míchání povaøte asi 3 minuty dokud cibule nezmìkne.
2. Pøidejte rajèata, fazolky, kvìták, brokolici, èervenou a zelenou papriku a za obèasného míchání povaøte asi 10 minut dokud zelenina nezmìkne. Pøidejte mátu a kešu oøíšky a podávejte.
Zpět na: Vegetariánské curry
|