Zeleninové curry podávané s chutney
Cibule, brambory, kvìták, brokolice, zelené fazolky, èervená paprika a pastiòák domìkka uvaøené ve vývaru a kokosovém mléku a podávané s rebarborovým chutney.
4 porce
Rebarborové chutney 500 g nakrájené rebarbory 1 lžíce èerstvì nastrouhaného zázvoru 1 èerstvì nakrájená zelená chilli paprièka 1 lžíce èerného hoøèièného semínka 125 g hnìdého cukru 250 ml octa 60 g rybízu
Zeleninové curry 1 lžíce rostlinného oleje 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžíce curry pasty 2 nakrájené cibule 2 najemno nakrájené brambory støední velikosti 200 g kvìtáku rozdìleného na malé rùžice 200 g brokolice rozdìlené na malé rùžice 150 g zelených fazolek rozdìlených na pùlky 1 nakrájená èervená paprika 2 nakrájené pastiòáky 200 ml kokosového mléka 200 ml zeleninového vývaru
1. Pøíprava chutney: rebarboru, zázvor, chilli, hoøèièné semínko, cukr, ocet a borùvky dejte na pánev a za obèasného míchání poduste na mírném ohni asi 30 minut dokud se z celé smìsi nestane hladká kaše.
2. Pøíprava curry: na veliké pánvi rozehøejte olej, pøidejte øímský kmín, curry pastu a cibuli. Za stálého míchání duste asi 3 minuty dokud cibule nezmìkne. Pøidejte brambory, kvìták, brokolici, fazolky, èervenou papriku, pastiòák, kokosové mléko a vývar a pøiveïte k varu. Zmírnìte oheò a za obèasného míchání povaøte asi 25 minut dokud zelenina nezmìknì. Podávejte s rebarborovým chutney.
Zpět na: Vegetariánské curry
|