Zeleninové curry podávané s chutney

Cibule, brambory, kvìták, brokolice, zelené fazolky, èervená paprika a pastiòák domìkka uvaøené ve vývaru a kokosovém mléku a podávané s rebarborovým chutney.

4 porce

Rebarborové chutney
500 g nakrájené rebarbory
1 lžíce èerstvì nastrouhaného zázvoru
1 èerstvì nakrájená zelená chilli paprièka
1 lžíce èerného hoøèièného semínka
125 g hnìdého cukru
250 ml octa
60 g rybízu

Zeleninové curry
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžíce curry pasty
2 nakrájené cibule
2 najemno nakrájené brambory støední velikosti
200 g kvìtáku rozdìleného na malé rùžice
200 g brokolice rozdìlené na malé rùžice
150 g zelených fazolek rozdìlených na pùlky
1 nakrájená èervená paprika
2 nakrájené pastiòáky
200 ml kokosového mléka
200 ml zeleninového vývaru

1. Pøíprava chutney: rebarboru, zázvor, chilli, hoøèièné semínko, cukr, ocet a borùvky dejte na pánev a za obèasného míchání poduste na mírném ohni asi 30 minut dokud se z celé smìsi nestane hladká kaše.

2. Pøíprava curry: na veliké pánvi rozehøejte olej, pøidejte øímský kmín, curry pastu a cibuli. Za stálého míchání duste asi 3 minuty dokud cibule nezmìkne. Pøidejte brambory, kvìták, brokolici, fazolky, èervenou papriku, pastiòák, kokosové mléko a vývar a pøiveïte k varu. Zmírnìte oheò a za obèasného míchání povaøte asi 25 minut dokud zelenina nezmìknì. Podávejte s rebarborovým chutney.


Zpět na: Vegetariánské curry