Cibulové bhájí
Rozšlehaná smìs mouky gram (cizrny) ochucená najemno nakrájenou cibulí, která se po lžících vhazuje do rozpáleného oleje a do zlatova a do køupava smaží
6 porcí 125 g mouky gram (cizrna) 2 nadrobno nakrájené cibule støední velikosti 1 lžièka nasekaného èerstvého koriandru pùl lžièky mleté kurkumy pùl lžièky papriky ètvrt lžièky jedlé sody ètvrt lžièky soli asi 150 ml vody rostlinný olej na smažení
1. Mouku, cibuli, koriandr, kurkumu, papriku, jedlou sodu a sùl dejte do misky. Promíchejte. Pøidejte tolik vody, aby vzniklo husté tìsto. Nechejte 5 minut odstát.
2. Ve velké pánvi rozehøejte olej. Vhoïte do nìj kousíèek chleba, za 50 sekund poté co zhnìdne, má olej správnou teplotu. Vrchovaté lžíce smìsi vkládejte do oleje a smažte asi 2-3 minuty až jsou bhájí dozlatova upeèené a køupavé.
Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti
|