Cibulové bhájí

Rozšlehaná smìs mouky gram (cizrny) ochucená najemno nakrájenou cibulí, která se po lžících vhazuje do rozpáleného oleje a do zlatova a do køupava smaží

6 porcí
125 g mouky gram (cizrna)
2 nadrobno nakrájené cibule støední velikosti
1 lžièka nasekaného èerstvého koriandru
pùl lžièky mleté kurkumy
pùl lžièky papriky
ètvrt lžièky jedlé sody
ètvrt lžièky soli
asi 150 ml vody
rostlinný olej na smažení


1. Mouku, cibuli, koriandr, kurkumu, papriku, jedlou sodu a sùl dejte do misky. Promíchejte. Pøidejte tolik vody, aby vzniklo husté tìsto. Nechejte 5 minut odstát.

2. Ve velké pánvi rozehøejte olej. Vhoïte do nìj kousíèek chleba, za 50 sekund poté co zhnìdne, má olej správnou teplotu. Vrchovaté lžíce smìsi vkládejte do oleje a smažte asi 2-3 minuty až jsou bhájí dozlatova upeèené a køupavé.


Zpět na: Pøedkrmy a drobnosti