Curry okra
Malé kousky okry dušené s cibulí, èesnekem, koøením a trochou rajského protlaku pro zvlhèení. Pokud máte rádi pastiòák, mùžete jím okru nahradit.
4 porce 2 lžíce rostlinného oleje 1 cibule nakrájená na tenká koleèka 1 stroužek èesneku nakrájený na tenká koleèka 1 lžièka mletého koriandru pùl lžièky mleté kurkumy pùl lžièky mletého chilli 1 lžièka garam masaly 500 g èerstvé okry, zakrojené na koncích a nakrájené na 1 cm široké plátky 2 lžíce rajského protlaku
1. Na pánvi roztopte olej. Cibuli a èesnek 5 minut poduste. Pøimíchejte koriandr, kurkumu, chilli a garam masalu. Poduste 1-2 minuty, pravidelnì promíchávejte.
2. Pøidejte okru a opatrnì promíchávejte, aby se kousky obalily koøením. 5 minut poduste. Pøimíchejte rajský protlak. Pokud je curry pøíliš suché, pøilejte trochu horké vody. Pøikryjte a na mírném ohni povaøte dokud okra nezmìkne.
Zpět na: Zelenina
|