Curry okra

Malé kousky okry dušené s cibulí, èesnekem, koøením a trochou rajského protlaku pro zvlhèení. Pokud máte rádi pastiòák, mùžete jím okru nahradit.

4 porce
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule nakrájená na tenká koleèka
1 stroužek èesneku nakrájený na tenká koleèka
1 lžièka mletého koriandru
pùl lžièky mleté kurkumy
pùl lžièky mletého chilli
1 lžièka garam masaly
500 g èerstvé okry, zakrojené na koncích a nakrájené na 1 cm široké plátky
2 lžíce rajského protlaku

1. Na pánvi roztopte olej. Cibuli a èesnek 5 minut poduste. Pøimíchejte koriandr, kurkumu, chilli a garam masalu. Poduste 1-2 minuty, pravidelnì promíchávejte.

2. Pøidejte okru a opatrnì promíchávejte, aby se kousky obalily koøením. 5 minut poduste. Pøimíchejte rajský protlak. Pokud je curry pøíliš suché, pøilejte trochu horké vody. Pøikryjte a na mírném ohni povaøte dokud okra nezmìkne.


Zpět na: Zelenina