Pikantní zelenina
Vybraná èerstvì pøipravená zelenina promíchaná se suchou koøennou smìsí, chilli, rajèaty a citrónovou šávou.
4 porce 250 g nových brambor pokrájených na kousky polovina menšího kvìtáku rozdìlená na menší rùžice 250 g èerstvého nebo mraženého hrášku 2 lžíce rostlinného oleje 2 najemno nakrájené malé cibule 2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru 4 stroužky jemnì nasekaného èesneku 1 nadrobno nakrájená èerstvá èervená nebo zelená chilli paprièka 1 lžièka øímského kmínu sùl 2 nakrájená jablka 60 ml citrónové šávy 2-3 lžíce èerstvì nasekaného koriandru
Suchá koøenná smìs 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka mletého koriandru pùl lžièky mleté skoøice pùl lžièky mleté kurkumy ètvrt lžièky mletého fenyklu ètvrt lžièky cayennského pepøe ètvrt lžièky mango prášku ètvrt lžièky drceného bobkového listu
1. Brambory, kvìták a hrášek uvaøte (oddìlenì) ve vodì nebo v mikrovlnné troubì do mìkka. Slijte vodu a odstavte.
2. Pøíprava koøenné smìsi: do misky dejte øímský kmín, koriandr, skoøici, kurkumu, fenykl, cayennský pepø, mango prášek a drcený bobkový list. Promíchejte a dejte bokem.
3. Ve veliké pevné pánvi rozehøejte olej, pøidejte cibuli, zázvor, èesnek, cilli, øímský kmín a dochute solí. Za obèasného míchání povaøte na mírném ohni asi 10-15 minut až je cibule mìkká a prùhledná. Pøidejte rajèata, dále promíchávejte a duste dalších asi 10 minut než jsou rajèata mìkká a nevytvoøí kaši. Pøidejte smìs koøení a nyní již za stálého míchání povaøíme 2 minuty. Pøidejte vaøenou zeleninu a citrónovou šávu a za obèasného míchání vaøte asi 5-10 minut dokud se zelenina dùkladnì neprohøeje. Tìsnì pøed podáváním vmíchejte nasekaný koriandr.
Zpět na: Zelenina
|