Pikantní zelenina

Vybraná èerstvì pøipravená zelenina promíchaná se suchou koøennou smìsí, chilli, rajèaty a citrónovou šávou.

4 porce
250 g nových brambor pokrájených na kousky
polovina menšího kvìtáku rozdìlená na menší rùžice
250 g èerstvého nebo mraženého hrášku
2 lžíce rostlinného oleje
2 najemno nakrájené malé cibule
2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru
4 stroužky jemnì nasekaného èesneku
1 nadrobno nakrájená èerstvá èervená nebo zelená chilli paprièka
1 lžièka øímského kmínu
sùl
2 nakrájená jablka
60 ml citrónové šávy
2-3 lžíce èerstvì nasekaného koriandru

Suchá koøenná smìs
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka mletého koriandru
pùl lžièky mleté skoøice
pùl lžièky mleté kurkumy
ètvrt lžièky mletého fenyklu
ètvrt lžièky cayennského pepøe
ètvrt lžièky mango prášku
ètvrt lžièky drceného bobkového listu

1. Brambory, kvìták a hrášek uvaøte (oddìlenì) ve vodì nebo v mikrovlnné troubì do mìkka. Slijte vodu a odstavte.

2. Pøíprava koøenné smìsi: do misky dejte øímský kmín, koriandr, skoøici, kurkumu, fenykl, cayennský pepø, mango prášek a drcený bobkový list. Promíchejte a dejte bokem.

3. Ve veliké pevné pánvi rozehøejte olej, pøidejte cibuli, zázvor, èesnek, cilli, øímský kmín a dochute solí. Za obèasného míchání povaøte na mírném ohni asi 10-15 minut až je cibule mìkká a prùhledná. Pøidejte rajèata, dále promíchávejte a duste dalších asi 10 minut než jsou rajèata mìkká a nevytvoøí kaši. Pøidejte smìs koøení a nyní již za stálého míchání povaøíme 2 minuty. Pøidejte vaøenou zeleninu a citrónovou šávu a za obèasného míchání vaøte asi 5-10 minut dokud se zelenina dùkladnì neprohøeje. Tìsnì pøed podáváním vmíchejte nasekaný koriandr.


Zpět na: Zelenina