Kvìtáková kheema

Pikantní jídlo z nadrobno nakrájeného kvìtáku s cibulí, rajèaty, chilli a zázvorem. Tímto zpùsobem se dá také velice chutnì pøipravit tykev.

6 porcí
1 lžíce rostlinného oleje
2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru
2 èerstvé jemnì pokrájené èervené nebo zelené chilli paprièky
2 lžièky øímského kmínu
2 bobkové listy
sùl
2 velké cibule
1 kvìták rozdìlený na rùžice a nakrájený velmi nadrobno
125 ml vody
4 velké oloupané rajèata nakrájené nadrobno
1 lžièka mletého koriandru
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka garam masaly
1 lžièka mango prášku
pùl lžièky mleté kurkumy

1. V pevné pánvi rozehøejte olej na nižší teplotu. Pøidejte zázvor, chilli, øímský kmín, bobkový list a podle chuti pøisolte. Za stálého míchání duste 1 minutu.

2. Cibuli dejte do šlehaèe nebo do mixeru a vyšlehejte pyré. Dejte cibuli na pánev a za obèasného míchání poduste asi 12-15 minut až je cibule dozlatova. Pøidejte kvìták a vodu a povaøte asi 5-6 minut dokud kvìták nezmìkne. Obèas promíchejte.

3. Pøidejte rajèata a za obèasného míchání poduste 10 minut. Vmíchejte koriandr, mletý øímský kmín, garam masalu, mango prášek a kurkumu. Poduste ještì 5 minut.


Zpět na: Zelenina