Kvìtáková kheema
Pikantní jídlo z nadrobno nakrájeného kvìtáku s cibulí, rajèaty, chilli a zázvorem. Tímto zpùsobem se dá také velice chutnì pøipravit tykev.
6 porcí 1 lžíce rostlinného oleje 2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru 2 èerstvé jemnì pokrájené èervené nebo zelené chilli paprièky 2 lžièky øímského kmínu 2 bobkové listy sùl 2 velké cibule 1 kvìták rozdìlený na rùžice a nakrájený velmi nadrobno 125 ml vody 4 velké oloupané rajèata nakrájené nadrobno 1 lžièka mletého koriandru 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka garam masaly 1 lžièka mango prášku pùl lžièky mleté kurkumy
1. V pevné pánvi rozehøejte olej na nižší teplotu. Pøidejte zázvor, chilli, øímský kmín, bobkový list a podle chuti pøisolte. Za stálého míchání duste 1 minutu.
2. Cibuli dejte do šlehaèe nebo do mixeru a vyšlehejte pyré. Dejte cibuli na pánev a za obèasného míchání poduste asi 12-15 minut až je cibule dozlatova. Pøidejte kvìták a vodu a povaøte asi 5-6 minut dokud kvìták nezmìkne. Obèas promíchejte.
3. Pøidejte rajèata a za obèasného míchání poduste 10 minut. Vmíchejte koriandr, mletý øímský kmín, garam masalu, mango prášek a kurkumu. Poduste ještì 5 minut.
Zpět na: Zelenina
|