Baklažán s rajèaty
Uvaøené rozpùlené mladé baklažány s ostrou pikantní smìsí cibule, èesneku, chilli a rajèat.
6 porcí 12 mladých baklažánù 4 lžíce rostlinného oleje 2 nakrájené cibule 2 najemno pokrájené èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky 2 najemno nakrájené stroužky èesneku 2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru 3 oloupaná a pokrájená rajèata 1 lžíce citrónové šávy ètvrt lžièky mleté papriky ètvrt lžièky mletého kardamomu pùl lžièky mletého øímského kmínu pùl lžièky mletého koriandru pùl lžièky mango prášku ètvrt lžièky mleté kurkumy 2 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru
1. Z baklažánù odkrojte konce a podélnì je rozkrojte. Na velké pánvi rozehøejte 2 lžíce oleje, pøidejte baklažány, otáèejte je po obou stranách a duste je, dokud nezaènou mìknout. Vytáhnìte baklažány z pánve a nechte odkapat na savém papíru. Odstavte a nechte v teple.
2. Na tu samou pánev dejte zbytek oleje, pøidejte cibuli, chilli, èesnek a zázvor a za stálého míchání poduste na mírném ohni asi 10 minut až je cibule dozlatova. Pøidejte rajèata, zmírnìte oheò a poduste dalších 10 minut dokud rajèata nezmìknou a nevytvoøí kaši. Pøidejte citrónovou šávu, papriku, kardamom, øímský kmín, mletý koriandr, mango prášek a kurkumu. Poduste další 2 minuty. Pøimíchejte koriandr.
3. Pøed podáváním dejte na baklažány rajskou smìs.
Zpět na: Zelenina
|