Baklažán s rajèaty

Uvaøené rozpùlené mladé baklažány s ostrou pikantní smìsí cibule, èesneku, chilli a rajèat.

6 porcí
12 mladých baklažánù
4 lžíce rostlinného oleje
2 nakrájené cibule
2 najemno pokrájené èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky
2 najemno nakrájené stroužky èesneku
2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru
3 oloupaná a pokrájená rajèata
1 lžíce citrónové šávy
ètvrt lžièky mleté papriky
ètvrt lžièky mletého kardamomu
pùl lžièky mletého øímského kmínu
pùl lžièky mletého koriandru
pùl lžièky mango prášku
ètvrt lžièky mleté kurkumy
2 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru

1. Z baklažánù odkrojte konce a podélnì je rozkrojte. Na velké pánvi rozehøejte 2 lžíce oleje, pøidejte baklažány, otáèejte je po obou stranách a duste je, dokud nezaènou mìknout. Vytáhnìte baklažány z pánve a nechte odkapat na savém papíru. Odstavte a nechte v teple.

2. Na tu samou pánev dejte zbytek oleje, pøidejte cibuli, chilli, èesnek a zázvor a za stálého míchání poduste na mírném ohni asi 10 minut až je cibule dozlatova. Pøidejte rajèata, zmírnìte oheò a poduste dalších 10 minut dokud rajèata nezmìknou a nevytvoøí kaši. Pøidejte citrónovou šávu, papriku, kardamom, øímský kmín, mletý koriandr, mango prášek a kurkumu. Poduste další 2 minuty. Pøimíchejte koriandr.

3. Pøed podáváním dejte na baklažány rajskou smìs.


Zpět na: Zelenina