Nakrájené brambory s pískavicí
Brambory nakrájené na kostky, pøipravené "nasucho" s koøením, chilli, pískavicí a èerstvým koriandrem.
4 porce 2 lžíce rostlinného oleje pùl lžièky øímského kmínu pùl lžièky žlutého hoøèièného semínka 2 lžièky najemno posekaného èerstvého zázvoru 3 jemnì nakrájené èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky sùl 350 g nakrájených brambor 125 ml vody 2-3 lžíce promytých a vysušených lístkù pískavice nebo 1 lžièka mleté pískavice ètvrt lžièky mletého øímského kmínu ètvrt lžièky mletého koriandru ètvrt lžièky mleté kurkumy ètvrt lžièky mango prášku 2 lžíce jemnì nakrájeného èerstvého koriandru
1. Na pevné pánvi roztopte olej, øímský kmín, žluté hoøèièné semínko, zázvor, chilli a podle chuti sùl. Pøidejte brambory a nechte 5 minut podusit na mírném ohni. Pøidejte vodu, pøikryjte a znovu duste na mírném ohni asi 5 minut až budou brambory napùl uvaøené.
2. Do smìsi zamíchejte lístky pískavice, mletý øímský kmín, mletý koriandr, kurkumu a mango prášek. Dovaøte brambory ještì asi 5-10 minut. Tìsnì pøed podáváním posypejte èerstvým koriandrem.
Zpět na: Zelenina
|