Nakrájené brambory s pískavicí

Brambory nakrájené na kostky, pøipravené "nasucho" s koøením, chilli, pískavicí a èerstvým koriandrem.

4 porce
2 lžíce rostlinného oleje
pùl lžièky øímského kmínu
pùl lžièky žlutého hoøèièného semínka
2 lžièky najemno posekaného èerstvého zázvoru
3 jemnì nakrájené èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky
sùl
350 g nakrájených brambor
125 ml vody
2-3 lžíce promytých a vysušených lístkù pískavice nebo 1 lžièka mleté pískavice
ètvrt lžièky mletého øímského kmínu
ètvrt lžièky mletého koriandru
ètvrt lžièky mleté kurkumy
ètvrt lžièky mango prášku
2 lžíce jemnì nakrájeného èerstvého koriandru

1. Na pevné pánvi roztopte olej, øímský kmín, žluté hoøèièné semínko, zázvor, chilli a podle chuti sùl. Pøidejte brambory a nechte 5 minut podusit na mírném ohni. Pøidejte vodu, pøikryjte a znovu duste na mírném ohni asi 5 minut až budou brambory napùl uvaøené.

2. Do smìsi zamíchejte lístky pískavice, mletý øímský kmín, mletý koriandr, kurkumu a mango prášek. Dovaøte brambory ještì asi 5-10 minut. Tìsnì pøed podáváním posypejte èerstvým koriandrem.


Zpět na: Zelenina