Pikantní hrášek a mrkev
Dušený hrášek a karotka narychlo opražené v oleji se zázvorem chilli a suchou koøennou smìsí.
4 porce 250 g mraženého nebo èerstvého hrášku 2 nakrájené mrkve 2 lžíce rostlinného oleje 1 lžièka øímského kmínu 2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru 2 najemno nakrájené èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky 5-6 lžic vody sùl
Suchá koøenná smìs ètvrt lžièky mletého øímského kmínu ètvrt lžièky mletého koriandru ètvrt lžièky mango prášku ètvrt lžièky mleté kurkumy
1. Pøíprava koøenné smìsi: do malé misky dejte øímský kmín, koriandr, mango prášek a kurkumu, dobøe promíchejte a odstavte bokem.
2. Hrášek a mrkev uvaøte každé zvláš buï ve vodì nebo v mikrovlnné troubì. Slijte vodu, propláchnìte pod proudem studené vody a odstavte. Na pevné pánvi rozehøejte olej na nižší teplotu, pøidejte øímský kmín, zázvor a chilli a poduste asi 2-3 minuty. Pøidejte hrášek a mrkev a dobøe promíchejte. Dále pøidejte koøennou smìs a za obèasného míchání na mírném ohni poduste ještì asi 5 minut.
Zpět na: Zelenina
|