Pikantní hrášek a mrkev

Dušený hrášek a karotka narychlo opražené v oleji se zázvorem chilli a suchou koøennou smìsí.

4 porce
250 g mraženého nebo èerstvého hrášku
2 nakrájené mrkve
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžièka øímského kmínu
2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru
2 najemno nakrájené èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky
5-6 lžic vody
sùl

Suchá koøenná smìs
ètvrt lžièky mletého øímského kmínu
ètvrt lžièky mletého koriandru
ètvrt lžièky mango prášku
ètvrt lžièky mleté kurkumy

1. Pøíprava koøenné smìsi: do malé misky dejte øímský kmín, koriandr, mango prášek a kurkumu, dobøe promíchejte a odstavte bokem.

2. Hrášek a mrkev uvaøte každé zvl᚝ buï ve vodì nebo v mikrovlnné troubì. Slijte vodu, propláchnìte pod proudem studené vody a odstavte. Na pevné pánvi rozehøejte olej na nižší teplotu, pøidejte øímský kmín, zázvor a chilli a poduste asi 2-3 minuty. Pøidejte hrášek a mrkev a dobøe promíchejte. Dále pøidejte koøennou smìs a za obèasného míchání na mírném ohni poduste ještì asi 5 minut.


Zpět na: Zelenina