Kvìták s omáèkou z tykve
Koøenìné pyré z tykve nalité na vaøené rùžièky kvìtáku, posypané èerstvým koriandrem a zapeèené v troubì.
4 porce 1 kvìták rozdìlený na jednotlivé rùžice, oddìlené stonky 1 nastrouhaná tykev 2 lžíce rostlinného oleje 60 ml vody ètvrt lžièky mletého øímského kmínu ètvrt lžièky mletého koriandru ètvrt lžièky mleté kurkumy ètvrt lžièky mango prášku 2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru 2 najemno nakrájené èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky sùl 2 lžíce jemnì nasekaného èerstvého koriandru
1. Kvìták a tykev uvaøte každé zvláš v páøe nebo mikrovlnné troubì domìkka. Slijte kvìták a propláchnìte jej pod studenou vodou, odstavte. Slijte tykev, dejte do mixeru nebo šlehaèe a udìlejte pyré. Odstavte.
2. Na oválné pánvi (wok) nebo jakékoliv vìtší pánvi rozehøejte 1 lžíci oleje, pøidejte kvìták, vodu, øímský kmín, mletý koriandr, kurkumu a mango prášek. Za stálého míchání poduste asi 5-7 minut. Kvìtákovou smìs vyndejte na pekáè a odstavte.
3. Pøedehøejte troubu na 150°C. V hrnci rozehøejte zbývající olej, pøidejte zázvor a chilli a za stálého míchání poduste 1 minutu. Pøidejte pyré z tykve a na ztlumeném ohni povaøte asi 5 minut. Dosolte podle chuti. Omáèku nalijte na kvìták, posypejte èerstvým koriandrem a 30 minut peète.
Zpět na: Zelenina
|