Kvìták s omáèkou z tykve

Koøenìné pyré z tykve nalité na vaøené rùžièky kvìtáku, posypané èerstvým koriandrem a zapeèené v troubì.

4 porce
1 kvìták rozdìlený na jednotlivé rùžice, oddìlené stonky
1 nastrouhaná tykev
2 lžíce rostlinného oleje
60 ml vody
ètvrt lžièky mletého øímského kmínu
ètvrt lžièky mletého koriandru
ètvrt lžièky mleté kurkumy
ètvrt lžièky mango prášku
2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru
2 najemno nakrájené èerstvé èervené nebo zelené chilli paprièky
sùl
2 lžíce jemnì nasekaného èerstvého koriandru

1. Kvìták a tykev uvaøte každé zvl᚝ v páøe nebo mikrovlnné troubì domìkka. Slijte kvìták a propláchnìte jej pod studenou vodou, odstavte. Slijte tykev, dejte do mixeru nebo šlehaèe a udìlejte pyré. Odstavte.

2. Na oválné pánvi (wok) nebo jakékoliv vìtší pánvi rozehøejte 1 lžíci oleje, pøidejte kvìták, vodu, øímský kmín, mletý koriandr, kurkumu a mango prášek. Za stálého míchání poduste asi 5-7 minut. Kvìtákovou smìs vyndejte na pekáè a odstavte.

3. Pøedehøejte troubu na 150°C. V hrnci rozehøejte zbývající olej, pøidejte zázvor a chilli a za stálého míchání poduste 1 minutu. Pøidejte pyré z tykve a na ztlumeném ohni povaøte asi 5 minut. Dosolte podle chuti. Omáèku nalijte na kvìták, posypejte èerstvým koriandrem a 30 minut peète.


Zpět na: Zelenina